تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

تاريخچه المپياد شيمي


تاریخ :    ۱۳۹۲/۹/۲۰     بازدید :    ۱۵۷۸

تاريخچه المپياد شيمي

المپياد شيمي در جهان

بعد از المپياد رياضي، پر سابقه‌ترين المپياد علمي جهان المپياد شيمي است. اولين المپياد شيمي در سال 1968 با حضور سه کشور چک­اسلواکي، لهستان و مجارستان در پراگ برگزار گرديد. سالهاي بعد نيز اين المپياد به ميزباني کشورهاي بلوک شرق برگزار گرديد که به ترتيب کشورهاي لهستان، مجارستان، شوروي، بلغارستان، روماني، مجارستان، آلمان شرقي، چک­اسلواکي، لهستان و شوروي ميزبان دوره­هاي مختلف بودند. در سال 1980 اتريش به عنوان اولين کشور غربي ميزبان اين مسابقات بوده و کشور سوئد به عنوان دومين کشور بلوک غرب در سال 1982 ميزباني اين مسابقات به عهده گرفت. با پيوستن کشورهاي مختلف اين المپياد از حالت منطقه‌اي خارج شده و اعتباري جهاني کسب نمود. به طوري­که در بيست و دومين المپياد جهاني شيمي که در سال 1990 در کشور فرانسه برگزار گرديد 30 کشور از سراسر جهان شرکت نموده و به رقابت علمي در زمينه­ي شيمي پرداختند. المپياد بيست و سوم در لهستان، بيست و چهارم در آمريکا، بيست و پنجم با شرکت 38 کشور در ايتاليا، بيست وششم با شرکت 42 کشور در نروژ، بيست و هفتم در چين و بيست وهشتم با شرکت 45 کشور در روسيه برگزار گرديد. پس از آن نيز تا کنون (سال 2007) که چهل دوره از اين آزمون برگزار گرديده است کشورهايي نظير کانادا، آلمان، آفريقاي جنوبي، يونان، تايوان، کره جنوبي و روسيه ميزباني آن را به عهده داشته­اند. ايران در آخرين المپياد شيمي برگزار شده در روسيه به مقام دهم دست يافت اما در سال­هاي بسياري جزو 5 کشور برتر اين رقابت­ها بوده است.

هدف از برگزاري اين مسابقات تبادل اطلاعات بين کشورهاي مختلف و سنجش ميزان دانش واستعدادهاي جوانان سراسر جهان در رشته شيمي در قالب يک رقابت سالم و دوستانه مي‌باشد. تهيه سؤالات به عهده کشور ميزبان بوده و کميته‌اي علمي از کشور ميزبان سؤالات را در دو بخش عملي و تئوري طراحي مي‌نمايند. همچنين اين کميته دفترچه‌اي تحت عنوان دفترچه راهنما حاوي تعدادي سؤال در زمينه‌هاي مختلف علم شيمي و پاسخ آنها تدارک ديده و به منظور آشنايي کشورهاي شرکت کننده با سطح سؤالات المپياد آن سال براي هر کشور ارسال مي‌نمايد. لازم به ذکر است که کشورهايي که تمايل به شرکت در المپياد جهاني و اعزام تيم دانش آموزي به اين مسابقات را دارند، بايستي هر ساله دو نفر نماينده را به عنوان و به منظور آشنايي با نحوه برگزراي مسابقات به کشور ميزبان بفرستند، البته از دوره بيست و پنجم اين نظارت براي دو سال متوالي انجام مي‌شود. حضور اين نمايندگان به منزله مجوز شرکت در مسابقات مي‌باشد. سؤالات مسابقه روز قبل از مسابقه ابتدا در حضور داوران يعني سرپرستان تيمها مطرح شده و پس از شنيدن اظهار نظرهاي آنها، اصلاح و بارم بندي شده به تصويب نهايي مي‌رسند. پس از تصويب سؤالات براي ترجمه به زبان هر کشور در اختيار سرپرست اول تيم اعزامي آن کشور که در هيأت داوران نيز حق رأي دارد، قرار مي‌گيرد و سرپرست موظف است سؤالات ترجمه شده را تا 4 ساعت قبل از شروع مسابقه پاک­نويس شده در اختيار رئيس کميته برگزاري قرار دهد. محل اقامت سرپرست‌ها با محل اقامت تيم فاصله زيادي داشته و ارتباط تلفني مابين اين دو محل امکان­پذير نيست.

سؤالات در زمينه‌هاي مختلف علم شيمي از جمله شيمي آلي، معدني، تجزيه، بيوشيمي، پليمر و شيمي فيزيک مي‌باشد. امتحان عملي 40 درصد از امتياز کل را به خود اختصاص داده و مدت آن 5 ساعت مي‌باشد. امتحان تئوري نيز که 60 درصد امتياز کل را به خود اختصاص مي‌دهد در 5 ساعت برگزار مي‌شود. بعد از تصحيح اوراق يک روز قبل از مراسم پاياني هيأت داوران در مورد مدالها تصميم گيري مي‌نمايد. طبق مقررات به 8 درصد از کل شرکت کنندگان مدال طلا، 20 درصد مدال نقره و 30 درصد مدال برنز تعلق مي‌گيرد.

المپيادهاي شيمي در ايران

اولين دوره­ي المپياد شيمي در ايران در سال 1370 طي يک مرحله و با 15 سؤال تشريحي  توسط باشگاه دانش پژوهان جوان برگزار گرديد. دوره­ي دوم که شامل 60 پرسش چهارگزينه­اي و 6 مسأله­ي ­تشريحي بود در سال 1371 برگزار شد. پس از آن همه ساله يک دوره از اين آزمون­ها در سراسر ايران برگزار مي­شود که از دوره­ي هشتم به بعد به دليل افزايش افراد شرکت کننده المپياد به صورت دو مرحله­اي برگزار مي­شود. مرحله­ي اول که عمدتاً در سطح کتاب­هاي دبيرستاني است شامل 60 پرسش چهارگزينه­اي و مرحله­ي دوم شامل 50 پرسش چهارگزينه­اي و 8 مسأله­ي تشريحي مي­باشد.

در مرحله­ي اول هر سال حدود 600 نفر و در مرحله­ي دوم حدود 40 نفر موفق به گذر از سد آزمون مي­شوند. افراد قبول شده در يک دوره­ي تابستانه در باشگاه دانش پژوهان جوان شرکت کرده و مدال­هاي آنان بر اساس عملکردشان در طول دوره توزيع مي­شود. که در نهايت 6 نفر از شرکت کنندگان به مدال طلا دست مي­يابند و به المپياد جهاني اعزام مي­شوند.

مشاورین سامانه صدای مشاور تحصیلی پاسخگوی سوالات شما پیرامون المپیاد های دانش آموزی می باشند

 

 


سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 2 و 4
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه