تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

آئين نامه آموزشی دوره كاردانی علمی - کاربردی پودمانی


تاریخ :    ۱۳۹۱/۱۲/۲۲     بازدید :    ۱۱۳۲

تعريف ها

ماده 1) براي رعايت اختصار ، واژه ها و تعريف هاي زير در اين آئين نامه بكار مي رود .

وزارت :

منظور وزارت علوم ، تحقيقات و فنآوري است .

دانشگاه جامع :

منظور دانشگاه جامع علمي – كاربردي است .

پودمان :

منظور مجموعه اي از چند درس وابسته به هم است كه به همراه هم مهارتي خاص راتعريف مي كند .

مركز مجري :

منظور هر يك از دانشگاهها ، موسسه هاي وابسته به دستگاههاي اجرايي است كه بنا به ضوابط وزارت مجازند دوره­هاي آموزشي يك يا چند پودمان را برگزار كنند .

دورة كارداني علمي – كاربردي پودماني :

منظور مجموعه اي از آموزشهاي گسسته است كه در آن تخصصهاي علمي و يا مهارتهاي شغلي در قالب پودمانهاي مستقل به فراگيران آموزش داده مي شود و در نهايت به صدور مدرك رسمي كارداني منجر مي گردد . اين دوره به اختصار « دورة آموزش پودماني » ناميده مي شود .

استاد :

منظور هر يك از اعضاي شاغل در مراكز مجري است كه بنا به ضوابط وزارت به عنوان عضو هيأت علمي شناخته مي شود.

نظام پذيرش دانشجو :

ماده 2) ضوابط ورود داوطلبان به پودمان يا دورة آموزش پودماني به شرح زير است :

الف)داشتن مدرك تحصيلي حداقل پايان دوره متوسطه آموزش عمومي كه به تأييد وزارت آموزش و پرورش رسيده باشد .

ب) داشتن شرايط عمومي ورود به آموزش عالي .

ج) احراز صلاحيت علمي ورود به پودمان يا دورة آموزش پودماني .

د) احراز ضوابط خاص پذيرش مندرج در برنامه درسي مصوب هر پودمان .

تبصره 1) چگونگي احراز صلاحيت علمي داوطلبان براساس شيوه نامه اي است كه به پيشنهاد دانشگاه جامع به تأييد معاون آموزشي وزارت رسيده باشد .

تبصره 2) پذيرفته شدگان در نخستين پودمان از يك دورة آموزش پودماني موظفند در مهلت هاي اعلام شده از سوي دانشگاه جامع ، براي نامنويسي در آن پودمان به مراكز مجري مراجعه كنند در غير اينصورت منصرف از تحصيل تلقي مي شوند .

ماده 3) دانشجو نمي تواند پس از نامنويسي ، بخشي از يك پودمان را حذف يا بخشي ديگر از يك پودمان را به آن اضافه كند ، اما مي تواند ظرف مدت دو هفته از آغاز پودمان ، در مورد حذف پودمان و نامنويسي در پودمان ديگر ، با رعايت شرط ورود به پودمان جديد ، در همان مركز مجري اقدام كند . در اينصورت موافقت مركز مجري در تغيير پودمان ضروري است .

 

ماده 4) دانشجو مجاز نيست بطور همزمان در بيش از يك پودمان پايه و تخصصي و در بيش از يك مركز مجري نامنويسي و تحصيل كند .

نظام آموزشي

ماده 5) در دورة آموزشي پودماني ، ارزش آموزشي هر درس با تعداد واحد آن درس و ارزش اجرايي آن با تعداد ساعتهاي ارائه درس ، براساس برنامه هاي درسي مصوب وزارت ، سنجيده مي شود .

 

ماده 6)درسهاي پودمان بصورت حضوري ارائه مي شود و برگزاري نيمه حضوري يا غيرحضوري پودمان براساس آيين نامه اي است كه به پيشنهاد دانشگاه جامع به تصويب معاون آموزشي وزارت رسيده باشد .

تبصره : حضور دانشجو در تمام جلسات درس الزامي است . ساعتهاي غيبت ( موجه و غيرموجه ) در هر درس نبايد از سه شانزدهم مجموع ساعتهاي آن درس بيشتر شود . در غير اينصورت آن درس حذف شده ، دانشجو موظف است آن را تكرار كند .

ماده 7) طول مدت هر پودمان ضريبي از هشت هفته ( بين هشت تا سي و دو هفته ) و براساس ساعتهاي آموزشي مندرج در برنامه درسي مصوب آن پودمان است .

 

ماده 8) « دوره كارداني علمي – كاربردي پودماني » از مجموعه پودمانهاي عمومي ، پودمانهاي پايه پودمانهاي تخصصي و كارآموزي تشكيل مي شود . جمع پودمانهاي اين دوره بين هشت تا دوازده پودمان ، مشتمل بر 72 تا 75 واحد آموزشي و 1200 تا 2000 ساعت آموزشي است و دانشجو موظف است ظرف مدت سه تا شش سال آنها را بگذراند .

تبصره : پودمانهاي پايه ، تخصصي و كارآموزي براي هر رشته ، براساس برنامه درسي مصوب وزارت تعريف مي شود .

ماده 9) پودمان عمومي به مجموعه درسهاي آموزشي اطلاق مي شود كه به عنوان مكمل پودمانهاي پايه و تخصصي در دوره آموزش پودماني ارائه مي گردد و گذراندن آن به منظور اخذ مدرك كارداني الزامي است . اين پودمان شامل شش درس به شرح زير است :

الف) زبان و ادبيات فارسي : به ارزش سه واحد نظري ، معادل با 48 ساعت آموزشي .

ب) معارف اسلامي : به ارزش دو واحد نظري ، معادل با 32 ساعت آموزشي .

ج) اخلاق و تربيت اسلامي : به ارزش دو واحد نظري ، معادل با 32 ساعت آموزشي .

د) زبان انگليسي : به ارزش سه واحد نظري ، معادل با 48 ساعت آموزشي .

ه) جمعيت و تنظيم خانواده : به ارزش يك واحد نظري ، معادل با 16 ساعت آموزشي .

و) كارآفريني : به ارزش يك واحد عملي ، معادل با 32 ساعت آموزشي .

تبصره 1) سرفصل و منابع آموزشي درسهاي پودمان عمومي همانند ساير دوره هاي كارداني در نظام آموزشي نيمسالي است.

تبصره 2) هر يك از درسهاي پودمان عمومي بصورت جداگانه (تكدرس) نيز قابل ارائه است و دانشجو مجاز است حداكثر يك درس از اين پودمان را همراه با ساير پودمانها بگذراند .

نظام ارزشيابي و دانش آموختگي

ماده 10) معيار ارزيابي پيشرفت تحصيلي دانشجو در هر پودمان ، ارزشيابي هر يك از درسهاي آن پودمان بر مبناي : ارزيابي دانشجو در طول درس ( حداكثر پنجاه درصد نمره كل ) و آزمون پاياني آن درس ( حداقل پنجاه درصد نمره كل ) ، بصورت عددي بين صفر تا بيست است .

تبصره 1) حداقل نمره قبولي در هر درس دوازده است .

تبصره 2) غيبت غير موجه در آزمون پاياني هر درس ، موجب حذف آن درس مي شود و دانشجو موظف است دوباره در آن درس نامنويسي كند .

ماده 11) استاد موظف است نمره نهايي هر درس را حداكثر ظرف مدت پانزده روز پس از برگزاري آخرين آزمون پودمان ، به مركز مجري تسليم كند و مركز نيز موظف است نمره هاي دانشجويان را حداكثر ظرف مدت چهار هفته پس از برگزاري آخرين آزمون پودمان ، و پس از بررسي به اعتراضهاي دانشجويان ، به دانشگاه جامع تسليم كند .

ماده 12) در صورتي كه دانشجو در يك درس از پودمان داراي نمره ناتمام باشد ، مي تواند بطور همزمان در پودمان ديگري نامنويسي كند مشروط بر اينكه طبق برنامه درسي مصوب ، آن درس پيش نياز دروس پودمان انتخابي نباشد . در اينصورت استاد درس موظف است ظرف حداكثر هشت هفته نمره قطعي دانشجو را بطور كتبي به مركز مجري اعلام كند .

تبصره : منظور از « نمره ناتمام » ، عدم ارائه نمره درس از سوي استاد درس است .

ماده 13) چنانچه دانشجو همه درسهاي پودمان را با موفقيت بگذراند ، مركز مجري موظف است گواهينامه پايان پودمان را صادر و به دانشجو اعطا كند .

تبصره : شكل و محتواي گواهينامه بايد با پيشنهاد دانشگاه جامع به تصويب معاون آموزشي وزارت رسيده باشد .

ماده 14) چنانچه دانشجو همه پودمانهاي دوره آموزشي پودماني را طبق برنامه مصوب وزارت و براساس اين آيين نامه در مدت مجاز و با موفقيت بگذراند ، پس از توفيق در « آزمون جامع دوره كارداني علمي – كاربردي پودماني » دانش آموخته آن دوره شناخته مي شود و موفق به دريافت مدرك كارداني علمي – كاربردي در رشته ذيربط مي گردد .

تبصره 1) نحوه برگزاري آزمون جامع براساس شيوه نامه اي است كه با پيشنهاد شوراي دانشگاه جامع ، به تصويب وزارت رسيده باشد .

تبصره 2) مدرك تحصيلي كارداني علمي – كاربردي پودماني از سوي دانشگاه جامع صادر مي شود و در آن ميانگين كل درسهاي گذرانده ذكر مي گردد .

ساير موارد

ماده 15) تغيير محل تحصيل ، در يك شهر از يك مركز مجري به مركز ديگر يا از شهري به شهر ديگر ، در نخستين پودمان ممنوع است ، اما تغيير محل تحصيل در ساير پودمانها با موافقت مركز مجري مقصد و تأييد دانشگاه جامع امكانپذير است .

ماده 16) دانشجويان دوره هاي آموزش پودماني مي توانند در صورت قبولي در آزمون ورودي دانشگاه جامع ، به نظام آموزش نيمسالي اين دانشگاه راه يابند . در اين صورت درسهاي گذرانده دانشجو توسط گروه آموزشي ذيربط معادلسازي شده ، حداكثر پنجاه درصد آنها پذيرفته و در كارنامه دانشجو ثبت خواهد شد .

ماده 17) برگزاري دوره آموزش پودماني و اعطاي مدرك توسط دانشگاهها و مؤسسه هاي آموزش عالي كشور ، با كسب مجوز از شوراي گسترش آموزش عالي امكانپذير است .


سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 2 و 6
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه