تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

کوه اتشفشان گسل تپه


تاریخ :    ۱۳۹۵/۸/۲۳     بازدید :    ۹۳۱
کوه اتشفشان گسل تپه

"سامانه صدای مشاور تحصیلی"

مشاوره دهنده تخصصی مقالات

برای تماس با مشاورین ما تنها با تلفن ثابت و بدون گرفتن کد، با شماره  9099071613  تماس بگیرید.

تماس از 8 صبح تا 12 شب

حتی ایام تعطیل

 کوه اتشفشان گسل تپه
 
چگونگی تشکیل کوهها، آتشفشانها ، دورانهای زمین شناسی و رشته کوههای ایران

ماگما، آتشفشان ، گسل ، زلزله ، تپه ، دره

از برخورد این صفحات در ناحیه تصادم سنگ ها چین می خورند. در چنین شرایطی ، سنگهای گداخته که ماگما نام دارند، ممکن است به سطح زمین رانده شوند و تشکیل آتشفشان بدهند. فشار زیاد در محل برخورد صفحات ممکن است آنقدر ادامه یابد که سنگها به حرکت در آیند یا بشکنند. این شکستگی ، گسل نام دارد ، امواج شدید این حرکتهای ناگهانی ، زلزله نامیده می شود.

در قسمت جبه زمین ، با ضخامت حدود 3000 کیلومتر ، اگر صفحه ای به زیر صفحه دیگر و به پایین رانده شود ، بر اثر این فشار صفحه رانده شده شروع به ذوب شدن می کند. این عمل باعث به وجود آمدن ماگما می شود. اگر ماگما راهی به سطح زمین پیدا کند، تشکیل آتشفشان  و نهایتا کوهها را خواهد داد . صفحاتی که زیر اقیانوس قرار دارند، وقتی که از هم دور می شوند، ماگما بالا می آید و بستر تازه ای برای اقیانوس  تشکیل می دهد. گاهی هم این فعل و انفعالات ، جزایر آتشفشانی را بوجود می آورند.  *(توضیح : ماگما تیسم و سنگ های آذرین در مطلب آموزشی ضمیمه، مو جود است)

 

امروزه در حدود 400 میلیون نفر در اطراف آتشفشان هایی زندگی می کنند که یا فعال اند و یا خاموش. دهه 1980 شاهد بزرگترین فورانهای آتشفشانی قرن بیستم بوده است.

از جمله، آتشفشان کوه سنت هلنز در امریکای شمالی (60 کشته) ، ال چیچون در مکزیک (2000 کشته) و نوادودل رویس در کلمبیا (2200 کشته) را می شود نام برد.

در پوسته زمین اگر چین خوردگی ها به طرف بالا باشند ، کوهها و تپه ها را تشکیل داده اند. اگر چین خوردگیها به سمت پایین باشند، سبب پیدایش دره می گردد. هر گاه چند قطعه کوه به همدیگر چسبیده باشند و یک منطقه پهن و وسیع را در میان خودشان بوجود آورند، به آن منطقه فلات گفته می شود.

انواع آتشفشان :

بر اثر آمار ، نزدیک به 600 آتشفشان فعال وجود دارد که هر ساله حدود 50 تای آنها فوران می کند.

آتشفشان ها بر سه نوع اند:

1-       زنده و فعال

2-      زنده و خاموش

3-     مرده

این عنوان ها از لحاظ زمان زمین شناسی کاربرد دارند. برای مثال ، آتشفشان عظیمی که زمانی در محل کنونی ادینبرگ (در اسکاتلند)واقع بود، اکنون مرده است. این آتشفشان از 325 میلیون سال پیش فوران نکرده است. از آتشفشانهایی که از لحاظ زمان تاریخی ، مثلا در 10000 سال گذشته فوران نکرده اند، نباید به عنوان آتشفشان مرده نام برد بلکه باید آنها را جزو آتشفشانهای خاموش به حساب آورد. برای مثال از میان چهارده فوران شدیدی که از سال 1800 میلادی به بعد رخ داد ، دوازده تا از لحاظ زمان تاریخی ، نخستین فوران بودند. تاریخ، این آتشفشان، را مرده می پنداشت، در حالیکه آنها در واقع خاموش بودند. آتشفشانهای خاموش به دو دلیل خطرناک هستند.

1-     ممکن است دهانه آنها با گدازه های قدیمی مسدود شده باشد. اگر آنها دوباره فوران کنند، فشار زیادی در داخل دهانه ایجاد می شود. در نتیجه فوران آنها با انفجار بسیار شدیدی همراه خواهد بود و ممکن است تمام قله از جا کنده شود و خسارت های فراوانی به بار آید.

2-    از آنجا که آتشفشانهای خاموش طی سالیان دراز غیر فعال بوده اند، ممکن است مردم زیادی در اطراف انها زندگی کنند که در این صورت ، جانشان در معرض خطر قرار می گیرد. معروف ترین نمونه آتشفشان خاموش که یکباره فعال شد ، قله «وسوویوس» در ایتالیاست. این آتشفشان در سال 1979 میلادی فوران کرد. بر اثر آن ، شهرهای پمپی و هرکولانیوم در زیر خاک مدفون شدند و بیشتر ساکنان انها در میان گرد و غبار و خاکستر خفه شدند.

با توجه به اینکه حرکت فعلی صفحات از 200 میلیون سال پیش آغاز شده است ، این مدت در مقایسه با عمر زمین که 4600 میلیون سال است، گذشته بسیار نزدیکی است. زمین شناسان از کوه های چین خورده و آتشفشان های جدید به عنوان کوه های جوان نام می برند. حتی کوه های عظیم و مرتفع هیمالیا از نظر زمان زمین شناسی ، بسیار جوان است.

کوههای زیر دریا و جزیره ها:

در زیر آب اقیانوسها و دریاها ، کوههای بسیار مرتفعی وجود دارند. بلندی بعضی از این کوهها ، حتی به ارتفاع کوه اورست می رسد. همچنین ، سرزمینهای مسطح و دره هایی عمیق نیز در بستر اقیانوسها و دریاها قرار گرفته اند. بسیاری از کوههایی که در زیر دریا قرار گرفته اند، بر اثر فعالیتهای مواد آتشفشانی  درون زمین پدیدار گشته اند. هر گاه کوههای زیر زمینی از سطح آب بیرون نزنند و به شکل یک محوطه خشک در بیایند، جزیره نامیده می شوند. یکی از مشهورترین جزایر دنیا که توسط رشته کوههای آتشفشانی ساخته شده است ، جزیره قناری در اقیانوس آتلانتیک می باشد. اکنون کوههای بسیاری در زیر آبهای دریا و اقیانوسها قرار گرفته اند که فعالیتهای آتشفشانی دارند، ارتفاع این کوهها ، بر اثر افزوده شدن مواد مذاب درون زمین بر سطح فوقانی آنها ، بیشتر و بیشتر شده و سرانجام منجر به بیرون آمدن قله کوه از سطح اب می شود.


سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 8 و 4
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه