تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

سمینار


تاریخ :    ۱۳۹۲/۱۱/۱۴     بازدید :    ۱۶۵۶

سمینار

واحد سمینار متون ، درسی یک واحدی برای دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی است که در ترم سوم مقطع کارشناسی نا پیوسته و ترم ششم کارشناسی پیوسته ارائه شده و برای دانشجویان این رشته حکم پایان نامه را دارد . دانشجویان علاقه مند می توانند طرح های تحقیقاتی خود را که دارای ارزش علمی بالا و قابل ارائه در سمینارهای علمی کشور می باشد ، در این قالب بگنجانند . معمولا دانشجویان یک یا دو ترم قبل از ارائه این واحد ، موضوع مورد علاقه خود را انتخاب کرده و پس از مشورت با اساتید راهنما ، به جمع آوری اطلاعات از طریق جستجو در اینترنت ، مطالعه کتب مرجع و... می پردازند و در صورت تمایل می توانند موضوع مورد نظر خود را به طور عملی و آزمایشگاهی نیز بررسی کنند . این واحد درسی به دو صورت تئوری (کتابخانه ای) و عملی (آزمایشگاهی) قابل ارائه است که البته کار عملی از نظر علمی و تجربه ای هم برای دانشجو و هم برای مسئول سمینار ارزش بیشتری دارد .

پس از تکمیل تحقیقات و نتیجه گیری ، دانشجو باید نتایج بدست آمده را طی یک سخنرانی و با وسایل کمک آموزشی نظیر کامپیوتر ( نرم افزارpower point ) در سالن آمفی تئاتر دانشکده ارائه دهد . ضمنا دانشجو یک هفته قبل از سخنرانی به کمک پوستر در سطح دانشکده اطلاع رسانی کرده و پس از پایان سمینار کارهای تحقیقاتی خود را به صورت مقاله و کتابچه به مسئول سمینار تحویل می دهد . اکنون حدود سه سال است که بانک  سی دی و سمینار در گروه راه اندازی شده و کتابچه ها و سی دی ها در این بانک نگهداری می شود و قابل استفاده برای کلیه دانشجویان این رشته می باشد .     

چگونه یک سمینار موفق راپی ریزی نماییم ؟                                                            

( قسمت اول )

   یکی از بزرگ ترین معضلات دانشجویان ارائه یک سمینارموفق است . دراین مقاله سعی شده تا جایی که مقدور باشد روش ها وشیوه های عملی وکاربردی مؤثر در ارائه یک  سمینار موفق تقدیم حضورتان گردد. باتوجه به وسعت رشته های تحصیلی موضوعات سمینار نیزبسیار گسترده است لذاسعی شده مطالبی که برای عموم دانشجویان مفید باشد عرضه گردد. چون این بحث ازگستردگی واهمیت بالایی برخورداراست آن را درسه بخش تهیه و به صورت جداگانه دراین مجله مطالعه خواهید نمود. قصور مطالب را بر ما ببخشید و با انتقادات سازنده خود ما را در ارائه بهتر این مطالب یاری کنید.

بخش اول  –  مرحله آغازین

بخش دوم  –  مرحله انجام عملیات وتحقیق

بخش سوم –  مرحله تحلیل ونتیجه گیری

بخش اول  –  مرحله آغازین :

     ابتدا از مرحله آغازین شروع می کنیم و عوامل مؤثر در این مرحله را یک به یک مورد بررسی قرار می دهیم. درصورت تمایل  می توانید مرحله انجام عملیات وتحقیق را با توضیحات کامل درشماره بعدی این مجله بخوانید.

1-   انتخاب موضوع  :

     شاید مهم ترین عامل در موفقیت یک سمینار میزان علاقه شما به موضوع آن باشد لذا  اگر در انتخاب موضوع خود آزادی عمل دارید موضوعاتی را برگزینید که به آن علاقه بیشتری دارید. این امر علاوه بر ممانعت از دلسردی و خستگی در طی انجام طرح می تواند شما را در ارائه  بهتر سمینار نیز یاری نماید. اگر سمینار شما در مورد  مسایل  روز باشد به شما این توانایی را خواهد داد که از منابع جدیدتر با وسعت عمل بیشتری برخوردار باشید و حسن دیگر آن جلب بیشتر مستمعین به خاطر تازه بودن مطالب آن است اگرچه همت بیشتری نیز برای ارائه این گونه سمینارها مورد نیازخواهد بود.

2-  نام سمینار:

     انتخاب نام باید به گونه ای باشد که بتواند به تنهایی عمده موضوعات مورد بحث شما را به خواننده یا شنونده آن  القا نماید. بدیهی است این امر باعث می شود کسانی که درسمینار شما حاضر می شوند تمایل بیشتری به ارائه سمینارتان از خود نشان دهند. علاوه بر این یک عنوان مناسب می تواند راه گشای انتخاب سمینارتان در اینترنت یا کتابخانه ها برای دانشجویان و پژوهشگران مشتاق باشد و موضوع شما به راحتی در اختیار همگان قرارگیرد.

3-  اصول نگارش :

     برای نگارش هر سمینار نوشتن پیش نویس الزامی است و اگر شما نتوانید اصول نگارش را درآن رعایت کنید چه بسا در انتقال اطلاعات ، ناموفق بمانید و یا فرد دچارسوء تعبیر از مطالب شما گردد. باید این نکته را نیز به یاد داشته باشید که اگرسمینارشما به مراتب بالاتری راه یابد اولین اصل تائیدیه ، طریقه نگارش آن خواهد بود. علاوه بر رعایت اصول نگارش به نکاتی همچون خوانا بودن ، امانت داری درنقل قول ها ، عفت قلم و ساده نویسی هم توجه کنید . شاید جالب باشد که بدانید بزرگان ادب در این امر اتفاق نظر دارند که یکی از مؤثرترین و مهم ترین راه های یادگیری اصول نگارش صحیح ، مطالعه کتاب است.

4-  تقسیم کار:

     در برخی سمینارها نیاز به کارگروهی خواهد بود لذا لازم است برای هر بخش یک سرگروه تعیین کرده تا حیطه وظایف افراد را برای آنها طراحی و نظارت کند. این عمل علاوه بر بازدهی بهتر کارها از انجام کارهای موازی یا تکراری و اتلاف وقت جلوگیری خواهد کرد.

5-  مدیریت زمان :

     برای انجام هر بخش کار ، باید زمان مشخصی تعیین شده و اهداف ناشی از آن نیز مشخص شده باشد. بهتراست اهداف بزرگ را به اهداف کوچک ترتقسیم نمایید زیرا به شما در زمان بندی دقیق تر کمک خواهدکرد و قدرت مانور شما را در برابر تغییرات احتمالی طرح بسیار بالا می برد. حسن دیگرآن این است که افراد با رسیدن سریع تر به این اهداف هم به ادامه طرح راغب ترمی شوند و هم اعتماد به نفس بیشتری پیدا خواهند کرد

6-    انتخاب منابع اطلاعاتی :

     برای یک سمینار شاید لازم باشد که از کتاب ها ، افراد کارشناس ، وزارتخانه ها وادارات ، آرشیو روزنامه ها و نشریات ، اینترنت و یا ترجمه متون استفاده کنید لذا از قبل باید محل ، چگونگی دسترسی و دیگر اطلاعات لازم را تهیه کنید تا درصورت لزوم به سرعت به مطلب موردنظر دسترسی داشته باشید. بدیهی است در مورد افراد و سازمان ها باید تمهیدات لازم برای گرفتن وقت ملاقات در نظر گرفته شود . نام و اعتبار نویسنده ، تازگی مطالب ، تناسب با موضوع ، آمار و اطلاعات دقیق از ویژگی هایی است که باید در انتخاب کتاب و مجلات در نظر داشته باشید. چگونگی مصاحبه و تحقیق را در بخش دوم بررسی خواهیم کرد.

7-  تجهیزات وبارمالی :

     برخی تحقیقات نیازمند تجهیزات خاصی هستند که باید از قبل برای دستیابی به آنها برنامه ریزی کرده باشید. بار مالی طرح  باید پیشاپیش ، تعریف و منبع آن تعیین شده باشد . بدیهی است برای موارد خارج انتظار نیز هزینه ای تعیین می گردد. اگر قراراست این مبلغ از جانب سازمانی برایتان تأمین شود باید خلاصه جامعی از طرح خود را آماده داشته باشید تا به مسئولین مربوطه ارائه نمایید در این زمینه در اکثر موارد باتوجه به مشغله کاری و ذهنی مدیران ، معاونین نظر مثبت تری نسبت به مدیران کل از خود نشان می دهند.

8-  برگه نویسی :

     می توانید برای مطالب مرتبط به هم که به صورت جداگانه بررسی می شوند برگه هایی تهیه کرده و هر مطلبی درباره آن موضوع را درآن یادداشت کنید. لذا پس از پایان جمع آوری اطلاعات ، شما یک مجموعه منسجم و در عین حال کلاسه بندی شده از موضوعات مورد نیازتان خواهید داشت . از جانب دیگر در حین برگه نویسی ، موارد تکراری در هر موضوع شناسایی و حذف می شوند.

9-  اطلاع رسانی وتبلیغات :

     یک سمینار خوب بدون اطلاع رسانی مناسب ، مستمعین زیادی نخواهد داشت. در برگه تبلیغاتی خود سعی کنید نکات بارز سمینارتان را به گونه ای بیان کنید که باعث رغبت خواننده آن شده وتسلط شما را بر موضوع به وی القا کند.

10- انتخاب جامعه :

     دربرخی سمینارها نیاز به بررسی مورد خاصی در یک جامعه می باشد در این حالت باید در انتخاب جامعه دقت زیادی به عمل آورید زیرا برخی موارد محاسبه نشده می تواند تحقیقات را در بدو امر هم دچار اختلال کند. بهتراست در مورد طرح های بزرگ ابتدا طرح را دربخش کوچکی از آن جامعه اجرا کنید و درصورت بدست آوردن نتایج مورد انتظار به صورت جامع عمل کنید .

     امید دارم که این بخش از مقاله مورد استفاده شما عزیزان قرارگرفته باشد و بتوانید از این رهنمودها هرچند کم و مختصر در پایه ریزی یک سمینار موفق استفاده نمایید .

 


سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 6 و 7
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه