تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

آشنایی با رشته شیمی


تاریخ :    ۱۳۹۴/۲/۳     بازدید :    ۶۷۳

 

آشنایی با رشته شیمی

"سامانه صدای مشاور تحصیلی"

مشاوره دهنده تخصصی

برای تماس با مشاورین ما تنها با تلفن ثابت و بدون گرفتن کد، با شماره  9099071613  تماس بگیرید.

تماس از 8 صبح تا 12 شب

حتی ایام تعطیل

آشنایی با رشته شیمی

شيمي علم اتم ها، پيوندها و مولکول هاست. ا ين رشته مي تواند خواص مواد، چگونگي تغييرات و شيوه توليد آنها را از هسته اتم گرفته تا انواع واکنش ها بررسي نمايد. اين رشته به تربيت متخصصاني مي پردازد که با مطالعه و تحقيق و آزمايش به ابداع و نوآوري پرداخته و يا فرآورده هاي شيميايي را کنترل مي کنند. کارشناسي شيمي داراي دو گرايش محض و کاربردي مي باشد.
گرايش شيمي محض:
در گرايش محض، مبناي کار علم شيمي است و دانشجويان درباره ي چهار گرايش اصلي علم شيمي(آلي، معدني, تجزيه و شيمي) دروسي را مطالعه مي کنند و کارهاي تحقيقاتي انجام مي دهند. بيشتر دروس آنان نظري مي باشد.
گرايش شيمي كاربردي:
در گرايش کاربردي، دروس پايه شيمي کمتر مطالعه مي شود و دانشجو يکسري از دروس مربوط به مهندسي شيمي مثل اصول صنايع شيميايي و تصفيه آب و فاضلاب را مطالعه مي کنند و از آنجايي که نگرش کاربردي به علم شيمي دارند مي خواهند از آموخته هاي شيمي در صنعت استفاده کنند به همين دليل فارغ التحصيلان اين گرايش با مفاهيمي که در صنايع شيمي مطرح است آشنايي بيشتري دارند و بهتر مي توانند جذب بازار کار شوند.
توانايي هاي لازم:
«شيمي؛ يعني حفظ كردن صدها فرمول، عدد و رقم»‌ بسياري از دانش‌آموزان چنين تصوري نسبت به شيمي دارند. زيرا حجم مطالب كتاب شيمي دبيرستاني زياد و فرصت تدريس محدود است و به ناچار دبيران و محصلان به جاي تحليل و استدلال مفاهيم به سوي مسائل ذهني و حفظي كشيده مي‌شوند در حالي كه شيمي تلفيقي‌ از مهارت‌هاي‌ ذهني‌ و استدلالي‌ است‌ و اگر كسي‌ بخواهد در اين‌ رشته‌ موفق‌ گردد، بايد در هر دو زمينه‌ توانمند باشد و حتي‌ مي‌توان‌ گفت‌ كه‌ قدرت‌ استدلال‌ بيش‌ از قدرت‌ حافظه‌ در اين‌ رشته‌ اهميت‌ دارد. دانشجوي‌ شيمي‌ لازم‌ است‌ در دروس‌ رياضي‌، شيمي‌ و فيزيك‌ قوي‌ باشد و رشته‌ شيمي‌ را دوست‌ بدارد، يعني‌ از مطالعه‌ درس‌ شيمي‌ لذت‌ ببرد و خسته‌ نشود. گفتني است كه رشته شيمي از بين داوطلبان گروه رياضي و فني و علوم تجربي دانشجو مي‌پذيرد. البته برخي از دانشگاه‌ها و مراكز آموزش عالي فقط از گروه آزمايشي علوم‌تجربي دانشجو مي‌پذيرند
وضعيت ادامه تحصيل در مقاطع بالاتر:
فارغ التحصيلان رشته کارشناسي شيمي مي توانند براي ادامه تحصيلات در مقطع کارشناسي ارشد در آزمون کارشناسي ارشد ناپيوسته رشته هاي زير شرکت کنند:1- مجموعه شيمي(شيمي فيزيک، شيمي آلي، شيمي معدني، شيمي تجزيه، شيمي کاربردي، فيتو شيمي، علوم و تکنولوژي پليمر).2- مجموعه زيست شناسي- بيوفيزيک.3- مهندسي شيمي، بيوتکنولوژي(فقط شيمي کاربردي).4- مهندسي مواد(سراميک، خوردگي و حفاظت از مواد) فقط گرايش شيمي کاربردي.5- مهندسي پزشکي(گرايش بيومتريال، بيومکانيک) فقط گرايش شيمي کاربردي.6- مجموعه ژئوفيزيک و هواشناسي.7- مجموعه آمار(آمار رياضي، آمار بيمه آکچواري، آمار اقتصادي و اجتماعي).8- فلسفه علم.9- بهداشت حرفه اي(رشته هاي علوم پزشکي، دانشگاه تربيت مدرس تحصيلات تکميلي).10- مرمت اشياء فرهنگي و تاريخي(کارشناسي ارشد گروه هنر، تحصيلات تکميلي).امکان ادامه تحصيل در اين رشته در مقطع کارشناسي ارشد و دکتراي تخصصي(ph.D) در داخل کشور فراهم مي باشد.
موقعيت‌ شغلي‌ در ايران :
تعدادي‌ از فارغ‌التحصيلان‌ شيمي‌ جذب‌ صنايع‌ شيميايي‌ مختلف‌ مثل‌ صنايع‌ رنگ‌ سازي‌، چرم‌ سازي‌، پتروشيمي‌، مواد غذايي‌، لوازم‌ بهداشتي‌ و آرايشي‌ مي‌شوند و در بخش‌ آزمايشگاه‌هاي‌ كنترل‌ كيفيت‌ محصولات‌ شيميايي يا واحد توليد آنها كار مي‌كنند. هر كارخانه‌اي‌ كه‌ داير شود، در بخش‌ كنترل‌ كيفيت‌ كالاهاي‌ ساخته‌ شده‌ نياز به‌ يك‌ شيميست‌ دارد. همچنين‌ در تمام‌ صنايع‌ احتياج‌ به‌ فارغ‌التحصيلان‌ شيمي‌ داريم‌ تا مواد اوليه‌ را با توجه‌ به‌ استانداردهاي‌ جهاني‌ بررسي‌ كرده‌ و ردّ يا قبول‌ بكنند. گفتني‌ است‌ كه‌ فارغ‌التحصيلان‌ اين‌ رشته‌ توانايي‌ تغيير و تبديل‌ بر روي‌ مواد خام‌ را دارند و به‌ ياري‌ همين‌ توانايي‌، تعداد زيادي‌ از فارغ‌التحصيلان‌ اين‌ رشته‌ كارگاه‌ها‌ يا كارخانه‌هاي‌ شيميايي‌ كوچك‌ يا بزرگ‌ داير كرده‌ و در كار خود نيز موفق‌ بوده‌اند.


درس‌هاي‌ اين‌ رشته‌ در طول‌ تحصيل‌:
دروس‌ مشترك‌ در گرايش‌هاي‌ شيمي‌:
رياضي‌ عمومي‌، فيزيك‌ پايه‌، شيمي‌ عمومي‌، معادلات‌ ديفرانسيل‌، شيمي‌ آلي‌، شيمي‌ تجزيه‌ ، شيمي‌ تجزيه‌ دستگاهي‌، شيمي‌ فيزيك‌، شيمي‌ معدني‌، زبان‌ تخصصي‌ شيمي‌، كاربرد طيف‌سنجي‌ در شيمي‌ آلي‌، جداسازي‌ و شناسائي‌ تركيبات‌ آلي‌، مباني‌ كامپيوتر و برنامه‌نويسي‌، روش‌ استفاده‌ از متون‌ علمي‌ شيمي‌، كارگاه يا شيشه‌گري.
دروس‌ تخصصي‌ گرايش‌ شيمي‌ محض‌:
اصول‌ صنايع‌ شيميايي‌، شيمي‌ آلي‌ فلزي‌، مباني‌ شيمي‌ كوانتومي‌، گرافيك‌ و نقشه‌خواني‌، شيمي‌ فيزيك‌ آلي‌، طيف‌سنج‌ مولكولي‌.
دروس‌ تخصصي‌ گرايش‌ شيمي‌ كاربردي‌:
كارگاه‌ يا شيشه‌گري‌، گرافيك‌ و نقشه‌خواني‌، اصول‌ محاسبات‌ شيمي‌ صنعتي‌، شيمي‌ صنعتي‌، كارآموزي‌ تابستاني‌، گزارش‌نويسي‌ و سمينار، اصول‌ تصفيه‌ آب‌ و پساب‌هاي‌ صنعتي‌، خوردگي‌ فلزات‌. (بسياري‌ از درس‌‌هاي اين‌ رشته‌ همراه‌ با آزمايشگاه‌ است‌
زمينه شغلي "شيمي"

شيمي جزء معدود رشته‌هايي است كه فارغ‌التحصيلان آن مي‌توانند هميشه مشغول به كار باشند. چون هر كارخانه‌اي كه داير شود، در بخش كنترل كيفيت كالا‌هاي ساخته شده نياز به يك شيميست دارد و يا در تمام صنايع احتياج به فارغ‌التحصيل شيمي است تا مواد اوليه آن را با توجه به استاندارد هاي جهاني بررسي كرده و رد يا قبول كند.
از جمله توانايي هاي دانش‌آموخته اين رشته به موارد زير اشاره كرد:
- عهده‌دار شدن مسئوليت هدايت آزمايشگاه‌ها و كمك به امر تدريس و آموزش اين رشته در دانشگاه‌ها
- تدريس درس شيمي
- سرپرستي آزمايشگاه‌هاي كنترل كيفيت مواد اوليه و محصولات در صنايع شيميايي
- رفع مشكلات شيميايي صنايع موجود
- يافتن روش و فرآيند‌هاي شيميايي نو متناسب با امكانات موجود در كشور و عرضه آنها جهت طراحي و پياده كردن در مقياس صنعتي به منظور تأسيس صنايع خود‌كفا در كشور
- طراحي، نظارت و اجراي طرح‌هاي تحقيقاتي كوچك و بزرگ شيميايي در سطوح مختلف كاربردي و علمي محض
فارغ‌التحصيلان اين رشته با توجه به توانمندي‌هايشان مي‌توانند در بخش مختلف مربوط به صنايع شيميايي، بخش توليد گياهان دارويي، صنايع پتروشيمي، صنايع لاستيك و پلاستيك، صنايع رنگ، صنايع دارويي و كشاورزي، وزارت آموزش‌و‌پرورش، آزمايشگاه‌هاي كنترل كيفيت كارخانجات،وزارت نفت و پژوهشگاه‌هاي صنعت نفت مشغول به كار شوند. علاوه بر مواردفوق يك شيميست مي‌تواند در خانه خود با كمترين امكانلت كارگاه كوچكي داير كرده و در بعضي از مواردمورد نياز جامعه را توليد كند. فارغ‌التحصيل اين رشته توانايي تغيير و تبديل بر روي مواد خام را دارند و به ياري همين توانايي، تعداد زيادي از فارغ‌التحصيلان اين رشته كارگاه‌ها يا كارخانه‌هاي شيميايي بزرگ و كوچك داير كده و در كار خود نيز موفق بوده‌اند.


سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 7 و 5
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه