
تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب
تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613
استخدام دانشآموختگان دانشگاهها و دارندگان مدارک حوزوی در آموزش و پرورش
"سامانه صدای مشاور تحصیلی"
مشاوره دهنده تخصصی آموزش و پرورش
برای تماس با مشاورین ما تنها با تلفن ثابت و بدون گرفتن کد، با شماره 9099071613 تماس بگیرید.
تماس از 8 صبح تا 12 شب
حتی ایام تعطیل
استخدام دانشآموختگان دانشگاهها و دارندگان مدارک حوزوی در آموزش و پرورش
حرفه معلمی از جمله مشاغلی است که برای بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاههای مختلف کشور جذابیتهای زیادی دارد. حرفهای که در چند سال گذشته ورود به آن یک شرط مهم دارد و آن قبولی در دانشگاه فرهنگیان است. دانشگاهی که آموزش و پرورش با تأسیس آن تصمیم گرفته تا تمام نیازهایش به نیروی انسانی را از میان فارغالتحصیلان این دانشگاه تأمین کند.
البته این تصمیم آموزش و پرورش به مذاق بسیاری از فارغالتحصیلان دانشگاههای مختلف کشور که در رویای ورود به حرفه معلمی هستند خوش نیامده است و نمونه اعتراضهای آنها را بارها در صفحه خوانندگان نشریه بازارکار منتشر کردهایم.
این اعتراضها بهانهای شد تا در نشست خبری سهشنبه گذشته وزیر آموزش و پرورش نحوه ورود این فارغالتحصیلان به حرفه معلمی را از دکتر علی اصغر فانی جویا شویم که او در پاسخ این وعده را داد که با تهیه دستورالعملی نحوه استخدام فارغالتحصیلان دانشگاه مختلف در آموزش و پرورش در حال تدوین است و آنها میتوانند با شرکت در آزمون و سپری کردن یک دوره یکساله در دانشگاه فرهنگیان، پروانه معلمی دریافت کنند.
البته فانی در این نشست خبری از عدم توازن نیروی انسانی در آموزش و پرورش نیز سخن گفت و برنامههای این وزارتخانه جهت بهسازی نیروی انسانی را تشریح کرد که در ادامه به بخشهایی از آن اشاره میشود.
***
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سؤال خبرنگار بازارکار که چرا با وجود پیشبینی شدن امکان استخدام فارغالتحصیلان سایر دانشگاهها در اساسنامه دانشگاه فرهنگیان اقدامی جهت جذب آنان صورت نمیگیرد و این فارغالتحصیلان تا چه زمانی باید در انتظار معلم شدن بمانند؟ گفت: دستورالعملی در این زمینه تهیه شده تا بتوانیم بر اساس ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان فارغالتحصیلان دارای مدرک لیسانس سایر دانشگاه را با برگزاری یک دوره یکساله در دانشگاه فرهنگیان استخدام کنیم.
وی با بیان اینکه این دستورالعمل تهیه شده و در حال نهایی شدن است عنوان کرد: همانگونه که در ماده 28 دانشگاه فرهنگیان نیز تأکید شده، قانون به ما اجازه داده است که در موارد لزوم لیسانسههای دانشگاههای مختلف و دارندگان مدرک حوزوی معادل لیسانس را با برگزاری آزمون پذیرش کرده و با برگزاری یک دوره یکساله به آنها گواهینامه معلمی اعطا کنیم.
دکتر فانی ادامه داد: با کسب مجوزهای استخدامی از سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به موازات دانشگاه فرهنگیان که از دیپلم نیرو میگیرد، از این طریق نیز نیروهای مورد نیاز آموزش و پرورش تأمین میشوند که امیدوارم از سال آینده عملیاتی شود.
طرح جذب بوم برای بوم راهکاری برای حل مشکل عدم تناسب نیروی انسانی
وزیر آموزش و پرورش در این نشست خبری از عدم تناسب نیروی انسانی آموزش و پرورش در نقاط مختلف کشور نیز گله کرد و گفت: هماکنون در شهرهای بزرگ و تمامی مراکز استانها با تراکم نیروی انسانی و در مقابل در مناطق محروم با کمبود معلم روبرو هستیم.
وی با بیان اینکه امروز اگر اعلام کنیم در محرومترین منطقه کشور نیز نیرو میخواهیم کلی از افراد داوطلب استخدام میشوند ادامه داد: در زمان ثبت نام همه بیان میکنند که در «کوه قاف» نیز حاضرند خدمت کنند، اما پس از جذب و مشغول به کار شدن از طریق رایزنی با مسئولان مختلف تقاضای انتقال میدهند و نتیجه آن میشود که هماکنون سابقه نیروهای ما در مناطق محروم کمتر از پنج سال است.
فانی در ادامه از اجرای طرح جذب بوم برای بوم به عنوان سیاست آموزش و پرورش جهت حل این معضل نام برد و گفت: بر اساس این طرح دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از میان بومیان همان منطقه انتخاب میشوند.
وی با اشاره به اینکه در این طرح کشور به بومهای مختلف تقسیم شده است افزود: اجرای طرح فوق در جذب دانشجویان بهمن ماه امسال آغاز شده و در سالهای بعد نیز ادامه خواهد داشت.
دانشجویان دانشگاه فرهنگیان همچنان به استخدام آموزش و پرورش درمیآیند
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه دانشگاه فرهنگیان هماکنون در سراسر کشور 100 شعبه و پردیس دارد ادامه داد: از این ظرفیت برای تأمین نیرو و بهسازی نیروها در آموزش و پرورش استفاده میشود.
وی همچنین به نامه دکتر نوبخت در زمینه حذف تعهد خدمت دانشجویان این دانشگاه اشاره کرد و افزود: این نامه «کان لم یکن» شده و قانون تعهد دبیری برای دانشجویان قبلی، جدید و آینده دانشگاه فرهنگیان برقرار است و آنها به استخدام آموزش و پرورش درمیآیند.
ادامه همکاری با برخی از معلمان بازنشسته
وی در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به اینکه در سال جاری 25 هزار نیروی آموزش و پرورش به سن بازنشستگی میرسند ادامه داد: در تلاشیم تا تعدادی از این افراد را که خودشان تمایل به ادامه خدمت دارند را مشغول به کار کنیم و به ازای آن اجازه بازنشستگی پیش از موعد به برخی از نیروها را بدهیم که تعداد این افراد بین 4 تا 5 هزار نفر است.
فانی در پاسخ به این انتقاد که ادامه همکاری با بازنشستگان مخالف قانون است عنوان کرد: معلمان با مدرک لیسانس و 30 سال سابقه و مدرک فوق لیسانس و در صورت تمایل تا 35 سال سابقه باید بازنشسته شوند، اما وزیر این اختیار قانونی را دارد که اجازه همکاری برخی از نیروهای مورد نیاز داوطلب را تا چند سال بیشتر از این سابقه صادر کند.
وزیر آموزش و پرورش افزود: البته از این نیروها در مناطقی که کمبود نیروی انسانی داریم استفاده میشود تا با فارغالتحصیل شدن دانشجویان دانشگاه فرهنگیان جانشین آنها شوند.
ردیفهای استخدامی آموزش و پرورش به مناطق محروم اختصاص مییابد
فانی با بیان اینکه تا 10 سال آینده 50 درصد نیروی انسانی این وزارتخانه بازنشسته میشوند ادامه داد: تلاش میکنیم، دیفهای استخدامی را به مناطق محروم و نیازمند نیرو تخصیص داده و از بوم برای بوم جذب نیرو داشته باشیم تا تعادل نیروی انسانی برقرار شود و پیش بینی ما این است که با ادامه این روشها طی 5 تا 6 سال آینده به تعادل نسبی در بحث نیروی انسانی آموزش و پرورش برسیم.
وی با بیان اینکه به همین دلیل انتقال نیروها به تهران را تقریباً به صفر رساندیم ادامه داد: در سال گذشته حدود دو هزار نفر به تهران منتقل شدند که امسال این تعداد به 130 نفر کاهش یافت.
99 درصد اعتبارات صرف پرداخت حقوق و دستمزد پرسنل میشود
وزیر آموزش و پرورش در بخش دیگری از این نشست خبری با بیان اینکه این وزارتخانه یک میلیون پرسنل دارد و قریب به 99 درصد اعتبارات صرف پرداخت حقوق و دستمزد پرسنل میشود به نحوه ساماندهی نیروی انسانی در سال جاری اشاره کرد و افزود: با وجود بازنشستگی 25 هزار فرهنگی امسال قریب به 200 هزار دانش آموز به جمعیت دانشآموزی اضافه شد؛ لذا به 15 هزار نیروی انسانی نیاز داشتیم. با ساماندهی نیروی انسانی موفق شدیم بدون تزریق نیروی انسانی جدید این 40 هزار کسری نیرو را جبران کنیم و نشان دهیم آموزش و پرورش میتواند با ساماندهی بجای نیروی انسانی از منابع خود استفاده بهینه کند.
وی ادامه داد: امسال از محل صرفه جویی در ساماندهی نیروی انسانی توانستیم 20 درصد فوقالعاده شغل معلمان ابتدایی که تعدادشان بالغ بر 330 هزار همکار است را افزایش دهیم.
پیگیری استخدام مربیان پیشدبستانی
شایان ذکر است که در حاشیه این نشست خبری علیرضا جدایی، رئیس مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به سؤال خبرنگار بازارکار پیرامون آخرین وضعیت آزمون مربیان پیشدبستانی گفت: مشکل استخدام این مربیان در این است که در دولت قبل سهمیههای استخدامی آموزش و پرورش پیشخور شده است.
وی ادامه داد: به همین دلیل در تلاشیم از طریق شیوهای دیگر مشکل این معلمان را برطرف کرده و آزمون تبدیل وضعیت استخدامی آنها را برگزار کنیم.
در همین زمینه وزیر موزش و پرورش نیز در هفته گذشته از گرفتن قول استخدام مربیان پیش دبستانی خبر داده بود.
وزیر آموزش و پرورش همچنین در تاریخ هفتم بهمن ماه با حضور در مجلس شورای اسلامی گفت: «آموزش و پرورش اولویت استخدامی مربیان پیش دبستانی را همچنان در دستور کار دارد و در جستجوی راهی برای حل این مشکل است و در آخرین اقدام و در مکاتبه با سازمان مدیریت و برنامهریزی، برای اجرای ماده 28 اساسنامه دانشگاه فرهنگیان جهت جذب نیروهای مورد نیاز با اولویت مربیان پیش دبستانی و با گذراندن دوره یکساله مهارتی، از سازمان مدیریت درخواست مجوز کردهایم که این سازمان نیز موافقت کرده و به زودی به ما ابلاغ میکند».
وی خاطرنشان کرد: «مجلس مقرر کرده است که استخدام منوط به اخذ مجوز از سازمان مدیریت و برنامهریزی با در نظر گرفتن سنوات استخدامی باشد و بر این اساس آخرین موافقت سازمان مدیریت را دریافت کردهایم و آزمون را به زودی برگزار میکنیم».
لینک های مرتبط
موضوعات سایت
صدای مشاور تحصیلی
مرکز مشاوره تحصیلی آموزشی و تلفنی
مشاوره تخصصی درتمامی زمینه های/ کنکورسراسری/ بدون کنکور/آزمون کارشناسی ارشد/ آزمون دکتری / تیزهوشان / نمونه دولتی / تحصیل در خارج/نظام مهندسی / دانشگاه آزاد / دانشگاه پیام نور / دانشگاه غیرانتفاعی /9099071613
تمامی حقوق این وبسایت محفوظ بوده و متعلق به سامانه مشاوره تحصیلی میباشد.
طراحی سایت و بهینه سازی توسط شرکت طراحی پرتو
نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه
سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
سوالات کاربران