تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

بررسی موانع همکاری دانشگاههای غیردولتی با صنایع و اشتباه بزرگ غیرانتفاعیها


تاریخ :    ۱۳۹۱/۱۱/۲۵     بازدید :    ۸۱۹


روسای دانشگاههای غیردولتی و دولتی استان اصفهان با حضور در جلسه ای به بررسی مهمترین موانع و راهکارهای غیردولتیها با صنایع پرداختند.

سامانه صدای مشاور  به نقل از  گزارش خبرنگار مهر، هشتمین جلسه کارگروه دانشگاهها و صنایع استان اصفهان با حضور روسا و معاونان دانشگاههای دولتی و غیردولتی این استان برگزار شد.

15 مانع تعامل صنایع با غیردولتیها

امین انصاری - رئیس موسسه آموزش عالی امین با ارائه گزارشی در خصوص آغاز به کار موسسات غیردولتی غیرانتفاعی در کشور، اظهار داشت: از سال 74 موسسات غیرانتفاعی غیر دولتی فعالیتشان را آغاز کردند و از سال 82تاسیسشان رونق یافت.

وی با بیان اینکه هم اکنون 340 موسسه غیرانتفاعی غیردولتی در سطح کشور وجود دارد، ادامه داد: استان مازندران با 43 موسسه و استان اصفهان با 34 موسسه دارای بیشترین موسسات به شمار می آیند؛ در استان اصفهان 70 هزار دانشجو در مقاطع کاردانی تا دکتری در موسسات غیرانتفاعی مشغول به تحصیل هستند.

رئیس موسسه آموزش عالی امین با اشاره به موانعی که بر سر راه تعامل دانشگاهها و موسسات غیر دولتی با صنایع وجود دارد، گفت: عدم اعتماد صنایع و سازمانها به توان پژوهش موسسات مذکور، عدم اختصاص بودجه تحقیقاتی به موسسات مذکور، وجود یک شیفتگی تعامل صنایع و سازمانها با دانشگاههای معتبر و نام دار، جوان بودن موسسات غیردولتی و آموزش محور بودن اکثریت آنها، عدم وجود ساختار پژوهشی از موسسات مذکور به علت هزینه بر بودن، وجود تعاملات پژوهشی در سطح ملی و استان، عدم مشارکت مراکز تحقیقاتی و کمبود مراکز مذکور، فقدان کارگروهی بین موسسات مذکور و صنایع، حاکمیت و مدیریت دولتی بر صنایع بزرگ و عدم تقاضای خدمات از طرف آنها، ارتباط ضعیف و کلیشه ای میان برنامه های درسی و نیازهای صنعت، فقدان راهبرد پژوهشی تعاملی بین صنعت و دانشگاههای مذکور، عدم همکاری بسیاری از صنایع سبک و غیردولتی حتی در پذیرش کارآموزان، عدم ایجاد شهرک فناوری بین غیرانتفاعی ها، عدم شناسائی مشکلات و نیازهای صنعت و رفع نیازها در قالب پایان نامه و عدم بازدید نظام یافته دانشگاهیان از صنایع، از مهمترین مشکلات پیش روی این تعامل به شمار می آید.

راهکارهای تعامل صنایع با دانشگاهیان

وی با اشاره به نحوه تعامل این موسسات با صنایع، به برخی راهکارها اشاره کرد و گفت: نهادینه کردن پژوهش در دانشگاهها به ویژه پژوهشهای کاربردی، ایجاد بخش تحقیق و توسعه در تمام صنایع و لزوم تقاضای تعامل با این موسسات، تأثیر شاخص قراردادهای پژوهشی با دانشگاهها در گرید بندی صنایع و ارائه تسهیلات، توسعه انجمنهای علمی (کالاهای استراتژیک محلی) دانشگاهها، راه اندازی شرکتهای دانش بنیان با حضور مشترک موسسات و صاحبان صنایع، سهیم کردن موسسات غیرانتفاعی در تأمین نیازهای صنایع توسط مدیران محلی، ارتقاء اعتماد سازی توان پژوهشی موسسات مذکور در پشتیبانی پژوهشی بخش، برگزاری نمایشگاههای صنعتی ارائه اختراعات و فرآوری به طور مشترک، اجبار کردن ارائه طرحهای تحصیلاتی بخش صنعت با مشارکت موسسات غیردولتی، اختصاص بودجه تحقیقاتی صنایع و سازمانها در شهرها و برگزاری همایشهای تحقیقاتی مشترک صنعت و دانشگاهی می تواند در زمینه تقویت این تعامل به کار برده شود.

صنایع، موسسات غیردولتی را کم می بینند

در همین باره، جعفر زعفرانی - رئیس دانشگاه غیردولتی شیخ بهایی اصفهان، با بیان اینکه بعضی صنایع، توان موسسات  غیرانتفاعی - غیردولتی را کم می بینند، گفت: ما با هزینه کمتری نسبت به دانشگاههای دولتی قراردادهای کارآمدی با صنایع بسته ایم، اگر استانداری اصفهان توانایی این موسسات را به صنایع بزرگ معرفی کند، به سمت دانشگاه ها می آیند.

دریافتی 900 هزار تومانی غیردولتیها از دانشجویان

علی آهون منش - رئیس اتحادیه دانشگاههای غیردولتی غیرانتفاعی در این باره با اشاره به اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: تواناییهای دانشگاههای دولتی مربوط به 70 سال کار تحقیقاتی و پشتوانه های علمی است و شاید یکی از جاهایی که بتوان اقتصاد مقاومتی را اجرا کرد، همین بحث تحقیقاتی است.

وی با اشاره به بودجه ای که دانشگاههای دولتی دریافت می کنند، اظهار داشت: دانشگاههای دولتی بودجه خوبی دریافت می کنند اما دریافتی ما از هر دانشجو در موسسات غیردولتی در حدود 900 هزار تومان در سال است که این رقم برای تحقیقات ناچیز است.

گله مسلمی از فضا ندادن به غیردولتیها

همچنین حسن مسلمی نائینی - مشاور استاندار اصفهان در این باره با بیان اینکه فضای مور نیاز پژوهشی برای دانشگاهیان در موسسات غیرانتفاعی در نظر گرفته نشده، اظهار داشت: بسیاری از مدیران و اساتید این موسسات از استادان با تجربه دانشگاهها هستند که سوابق آموزشی و پژوهشی زیادی در دانشگاههای دولتی در داخل و دانشگاههای خارجی دارند.

بزرگترین اشتباه موسسات غیرانتفاعی

از دیگر سخنرانان این نشست، منصور شریعتی - رئیس دانشگاه علمی کاربردی استان اصفهان بود که با اشاره به یک اشتباه بزرگ موسسات غیردولتی، اظهار داشت: بزرگترین اشتباه موسسات غیر دولتی این بود که هدف اصلی خود را در افزایش تعداد دانشجو متمرکز کرده و الان با کمبود دانشجو و ظرفیت بالا مواجه شده اند.

وی ادامه داد: در حال حاضر، کشور با معضل بیکاری تحصیل کردگان مواجه است و بیشتر شغلها را کاردان ها می گیرند زیرا دانش آموختگان مدارک بالاتر حاضر نیستند هر کاری انجام دهند؛ از سوی دیگر، در دنیا 70 درصد دانشگاهها علمی کاربردی هستند در حالی که در ایران 13 درصد علمی کاربردی است.



سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 2 و 6
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه