تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

موافقان و مخالفان طرح «تعطیلات زمستانه مدارس»


تاریخ :    ۱۳۹۷/۶/۱۸     بازدید :    ۳۵۳
تغيير تقويم آموزشي مدارس چند سالي است که به عنوان يک پيشنهاد در دولت و مجلس مطرح و هرچند غير از آموزش و پرورش پاي دستگاه‌هاي ديگر را به موضوع کارشناسي آن باز کرده؛ اما تاکنون نتوانسته‌اند به جمع‌بندي نهايي در مورد چگونگي اجراي خواسته‌شان برسند.

چند سال پیش بود که به دنبال تشديد آلودگي هوا در پاييز، دولت لايحه‌اي را به مجلس ارسال کرد که در آن به جابجايي بخشي از تعطيلات تابستاني مدارس اشاره شده بود که با کليات آن در مجلس موافقت نشد و نمايندگان چنين موضوعي را نيازمند بررسي‌هاي کارشناسانه بيشتر دانستند.

با اين حال اخيرا بحث تغيير تقويم آموزشي مدارس کشور دوباره مطرح شده و طرح مذکور با انعطاف وزارت آموزش و پرورش و پيگيري مصرانه سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با هدف حمايت و توزيع سفر و همچنين سازمان محيط زيست به انگيزه کاهش آلايندگي‌ها، به شکل ديگري در دولت درحال پيشروي است.

دو هفته گذشته بود که وزير آموزش و پرورش اعلام کرد که «طرح تعطيلات زمستانه مدارس تا قبل از آغاز سال تحصيلي جديد آماده مي‌شود. ما با اين طرح موافق هستيم و ميان دستگاه‌هاي مختلف هم اجماع نظري در اين زمينه وجود دارد. در حال اقدام و برنامه‌ريزي براي چگونگي اجراي اين طرح هستيم.»

علي‌اصغر مونسان، معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث فرهنگي نيز اخيرا اعلام کرد که «قرار است تغييراتي در تقويم آموزشي کشور ايجاد شود تا مدارس دو هفته در زمستان تعطيل شوند. براساس توافق با آموزش و پرورش مدارس از ?? شهريور کار خود را آغاز مي‌کنند و در نيمه دوم دي ماه ?? روز تعطيلات براي دانش آموزان در نظر مي‌گيرند. طرح تعطيلات زمستاني (که در راستاي طرح تقويم آموزشي است) موضوع بزرگ و پيچيده اي نيست، اما بايد در هيئت دولت تصويب شود.»

اين در حالي است که نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مخالفت خود را با تغيير تقويم آموزشي اعلام کرده‌اند و زاهدي رئيس کميسيون آموزش مجلس نيز معتقد است «مجلس براي تقويم زماني مدارس قانون دارد و هرگونه تغيير بايد مصوبه مجلس را بگيرد، دولت لايحه بدهد و ما کار کارشناسي انجام دهيم.»

سخنگوي کميسيون آموزش مجلس:
کارشناسان مجلس و آموزش و پرورش موافق تغيير تقويم آموزشي هستند، اما ...
به گزارش ايسنا، ميرحمايت ميرزاده،  سخنگوي کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس شوراي اسلامي در همين راستا و  با اشاره به مباحثي که درباره تغيير تقويم آموزش و پرورش مطرح مي شود، تصريح کرد: بسياري مواقع بدون بحث هاي کارشناسي در مجامع قانوني، موضوعي را طرح مي‌کنيم در حالي که در ابتداي انقلاب، آغاز سال تحصيلي و پايان آن توسط مجلس به عنوان قانون مشخص شده است.

وي اضافه کرد: اگر روزي قرار باشد دولت به اين نتيجه برسد که از تعطيلات شهريور کاسته و در اواسط زمستان اضافه شود ، بايد بر اين اساس اتفاق افتد. در سال گذشته برنامه ششم توسعه تصويب شده است و اگر قرار بود چنين تصميم گرفته شود بايد در همان برنامه براي پنج سال آينده در لايحه آورده مي‌شد، بنابراين طرح اين مسئله در حالي که در دومين سال برنامه پنج ساله ششم توسعه قرار داريم، اشتباه است.

سخنگوي کميسيون آموزش و تحقيقات مجلس که در برنامه‌اي راديويي صحبت مي‌کرد تصريح کرد: بدنه کارشناسي مجلس و حتي وزارت خانه موافق تغيير تقويم آموزش و پرورش هستند؛ اما مسائل بسيار مهمتري در حال حاضر در آموزش و پرورش وجود دارد که ابتدا بايد آنها را سر و سامان داد.

وي اشاره کرد: کميسيون موافق اجراي برنامه ششم توسعه در آموزش و پرورش است و نمي توان برنامه جديدي را اجرا کرد؛ زيرا برنامه‌هاي فعلي نيز روي زمين مانده و کسي به فکر آن نيست.

پژوهشگر تعليم و تربيت:
تغيير تقويم آموزشي؛ تجربه ناموفقي که يکبار اجرا شد 
به گزارش ايسنا، قدرت الله رشيدي پور، پژوهشگر تعليم و تربيت و مدير پيشين آموزش و پرورش استان خوزستان درباره اهميت تقويم آموزشي گفت: در آموزش، مولفه‌هاي متعددي موثر هستند و يکي از اين مولفه‌هاي مهم که بقيه مولفه‌ها در چارچوب آن حرکت مي کنند، تقويم آموزشي است.

اين پژوهشگر تعليم و تربيت با ذکر مثالي ادامه داد: تقويم آموزشي در واقع حکم مستطيل سبز را در بازي فوتبال دارد که تمام فرآيند بازي در آن چارچوب رخ مي دهد و در امر تعليم و تربيت نيز، تمام فرآيندهاي آموزش و پرورش در تقويم آن گنجانده مي شود بنابراين تقويم آموزشي موضوع بسيار مهمي است و تغيير در آن بايد با مطالعه دقيق باشد و شتاب زده تصميم گرفته نشود.

مدير پيشين آموزش و پرورش استان خوزستان به تاريخچه تقويم آموزشي اشاره و اظهار کرد: نخستين تغيير تقويم آموزشي در سال ???? رخ داد و اينکه ?? سال چنين تغييري انجام شده است نشان از اهميت و جايگاه مهم آن دارد. در سال ?? اعلام کردند از نيمه شهريور مدارس آغاز به کار کند و ده روز نيز در زمستان دانش آموزان تعطيل باشند که اين يک تجربه ناموفق بود و به همين دليل نيز اين برنامه يک الي دو سال اجرا شد و حتي در برخي مناطق نيز اجرا نشد.

استاد دانشگاه فرهنگيان: 
 مخالف تعطيلات زمستاني هستيم
آغاز سال تحصيلي از شهريور با توجه به اقليم کشور بازخورد خوبي ندارد 
به گزارش ايسنا، دکتر مهران بي غمي استاد دانشگاه فرهنگيان و رئيس پيشين پرديس شهيد مفتح دانشگاه فرهنگيان با اشاره به تعطيلي مدارس در ايام زمستان بيان کرد: سال تحصيلي بايد پيوسته باشد و وقفه دو هفته‌اي که وسط سال تحصيلي ايجاد مي شود، اثرگذاري آموزش را کمرنگ خواهد کرد.

بي غمي درباره تقويم آموزش و پرورش گفت: بر اساس تقويم جديدي که ممکن است اجرا شود، تعطيلات تابستاني دو هفته زودتر تمام مي‌شود و از سوي ديگر دو هفته در ايام زمستان مدارس تعطيل مي شوند که از نظر روانشناسي با آن مخالف هستم.

وي اضافه کرد: سال تحصيلي بايد پيوسته باشد و وقفه دو هفته‌اي که وسط سال تحصيلي ايجاد مي شود، اثرگذاري آموزش بر دانش آموزان را کمرنگ خواهد کرد. همچنين آغاز سال تحصيلي از نيمه شهريور با توجه به شرايط اقليمي متفاوت کشور که نمي‌توان همه جا را به يک صورت درنظر گرفت، بازخورد خوبي نخواهد داشت.

استاد دانشگاه فرهنگيان در ادامه با بيان اينکه در موضوع آموزش و پرورش از عنوان سال تحصيلي براي دوران تحصيل در يک پايه استفاده مي شود، اظهار کرد: حتي اعتقاد ما در تعليم و تربيت اين است سه ماه تابستان که مدارس عملا تعطيل هستند، کار تعليم و تربيت تعطيل نيست و در حال برنامه ريزي هستيم؛ اما اکنون درپي تعطيلي هستيم. در بسياري اوقات تعطيلات نوروز بيش از ?? روز است و امسال از ابتداي خرداد مدارس ابتدايي تعطيل شدند و اين يعني چهار ماه تعطيلي مدارس و در اين حالت نمي توانيم از سال تحصيلي پيوسته صحبت کنيم.

رئيس پيشين پرديس شهيد مفتح دانشگاه فرهنگيان به تاريخچه آموزش و پرورش اشاره و عنوان کرد: در طول تاريخ، نظام آموزشي را چندين بار تغيير داده‌ايم و آن را نظام ترمي کرده‌ايم و مسلما لازم بود بين دو ترم در مقطع متوسطه تعطيلي ايجاد شود؛ چون آزمون گرفته مي‌شد و اين شرايط را در دانشگاه‌ها شاهد هستيم اما در حال حاضر در آموزش و پرورش نظام ترمي وجود ندارد و نظام سالي ـ واحدي و پيوسته در جريان است. پيوستگي اين نظام تحصيلي ايجاب مي کند در ميانه سال، تعطيلي نداشته باشيم و تعطيلي نوروز در واقع آن را پوشش داده است؛ بخصوص اينکه هيچ تکليفي هم به دانش آموز ارائه نشده و دانش آموز از اوايل اسفند رها مي شود.

وي درباره تعطيلات زمستاني تصريح کرد: مخالف تعطيلات زمستاني هستيم زيرا سال تحصيل و اقليمي که در آن زيست مي کنيم، از چندين نوع آب و هوا بهره مي برد و نمي توان يک قاعده کلي براي همه صادر کرد و بايد بر اساس اقليم هر منطقه، تصميم گيري کرد که البته اين مورد نيز نتيجه مطلوب را در آموزش و پرورش نخواهد داشت.

پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش:
ضرورت توجه به آمايش سرزميني در موضوع تقويم آموزش و پرورش
کاهش طول مدت سال تحصيلي دانش‌آموزان به کمتر از ??? روز 


به گزارش ايسنا، ابوالفضل کمالي رئيس سابق آموزش و پرورش منطقه ? و پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش نيز از لزوم آمايش سرزميني در بحث تقويم مدارس سخن گفت و افزود: در خوزستان امکان آغاز فعاليت مدارس زودتر از ?? مهرماه وجود ندارد و تا قبل از آغاز فصل گرما بايد امتحانات برگزار شود.

کمالي با بيان اينکه موضوع ميزان و توزيع تعطيلات در آموزش و پرورش يکي از چالش هاي آموزش و پرورش در حال حاضر است، گفت: بنده با اصلاحات تعطيلات موافق هستم اما مانند خيلي از امور بايد زيرساخت ها درست شود و به صورت علمي و سنجيده کار کنيم تا آسيبي به دانش آموزان و همکاران فرهنگي نرسد.

وي با بيان اينکه دغدغه تعطيلات در آموزش و پرورش يک دغدغه طولاني مدت است، گفت: با اين وجود، اين نگراني وجود که بعد از اين همه سال و تجربه‌هاي مختلف، اين موضوع همچنان به صورت دغدغه باقي مانده است. البته قوانين ايران در سيستم آموزشي با استانداردهاي جهاني تفاوتي ندارد؛ اما در اجرا واقعا متفاوت است.

وي با ذکر چند نمونه ادامه داد: در ارتباط با پايه هاي ابتدايي قرار است هر دانش آموز در طول سال ??? ساعت کلاس داشته باشد که اين کلاس ها بايد در ?.? ماه برگزار شود و حتي امسال نيز که وزير اعلام کرد تا ?? خرداد بايد مدارس برپا باشند، تعطيلات تابستاني عملا چهار ماه است.

وي افزود: اين مدت زمان تعطيلي از نظر روانشناسي، در مسئله يادگيري اختلال ايجاد مي کند؛ زيرا فاصله زيادي وجود دارد و بايد بين پايه هاي مختلف نيز يک پيوستگي و ساختاري وجود داشته باشد. در سيستم ابتدايي فاصله نبايد بيش از ?? روز باشد اما هم اينک مي بينيم نزديک به چهار ماه تعطيلات به طول مي انجامد.

رئيس سابق آموزش و پرورش منطقه ? و پژوهشگر حوزه آموزش و پرورش همچنين به ديگر تعطيلات در طول سال اشاره کرد و گفت: به ندرت اتفاق افتاده که تعطيلات عيد نوروز ?? روز باشد و در واقعيت نزديک به ?? الي ?? روز تعطيلات به طول انجاميده است. همچنين اتفاقاتي مانند آلودگي در شهرهاي بزرگ و يا حوادث طبيعي نيز منجر شده است، تعطيلات افزايش يابد و شاهد هستيم ??? روزي که در طول سال تحصيلي براي تحصيل دانش‌آموزان در نظر گرفته شده است، به زير ??? روز رسيده و اين يک فاجعه است.


منبع : ایسنا


جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این مطلب با مشاورین صدای مشاور تماس حاصل نمایید  

تماس از تلفن ثابت بدون کد ۹۰۹۹۰۷۱۶۱۳

 پاسخگویی از 8 صبح تا 12 شب ( حتی ایام تعطیل )


** به امید روزهایی بهتر و آینده ای بدون پشیمانی از انتخاب های ناآگاهانه گذشته **

کلمات کلیدی :

سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 7 و 4
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه