تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

کدام سهمیه منطقه در کنکور بهتر است؟


    بازدید :    ۷۲۴


در سالهای اخیر یکی از موضوعاتی که ذهن داوطلبان کنکور را به خود مشغول کرده است ، سهمیه بندی مناطق می باشد . اگر می خواهید بدانید این سهمیه بندی چیست و چگونه دسته بندی شده و یا چه تاثیری در نتیجه ی کنکور دارد با مطلب زیر همراه باشید ...


سهمیه ی مناطق در کنکور

در کنکور سراسری سهمیه های مختلفی وجود دارد که یکی از مهمترین های آنها سهمیه مناطق است. سهمیه مناطق ، سهمیه ای است که به همه داوطلبان تعلق میگیرد و به سهمیه ی منطقه ۱ تا ۳ تقسیم می شودهر یکی از شهرهای استان های مختلف کشور بر اساس کیفیت آموزشی به سه منطقه یک، دو یا سه تقسیم می شوند. هر یک از داوطلبان کنکور سراسری بر اساس اطلاعات ارسالی در زمان ثبت نام از محل سکونت خود، در دسته یکی از این مناطق قرار می گیرند. سهمیه بندی مناطق به این صورت می باشد که داوطلبان کنکور ، بر اساس این که سه سال آخر تحصیل خود را در کدام منطقه درس خوانده اند، مشمول یکی از سهمیه های مناطق 1،2،3 می شوند. دانش آموزان هنرستانی و فارغ التحصیلان کاردانی آموزشگاه های فنی و حرفه ای نیز بر اساس محل تحصیل سه سال آخر هنرستان خود دارای یکی از سهمیه های منطقه یک، دو یا سه خواهند شد.

به عنوان مثال اگر دانش آموزی تمام مدت تحصیل خود را در منطقه ی 1 گذرانده باشد و فقط سال آخر تحصیل خود را در یکی از دبیرستان های منطقه 3 بخواند مشمول سهمیه ی منطقه 3 نمی شود .

به عبارت دیگر سهمیه داوطلب بر اساس محل تحصیل منطقه مرفه تر از نظر امکانات آموزشی تعیین می شود. (حتی اگر فقط یک سال در این منطقه تحصیل کرده باشند) پس سهمیه ی یک برای مناطق مرفه و شهرهای بزرگ است ، سهمیه ی دو برای شهرهای کوچکتر و سهمیه ی سه برای مناطق محروم که به امکانات آموزشی و رفاهی دسترسی کمتری دارند . همچنین داوطلبانی که دو سال آخر تحصیل خود را در خارج از کشور گذرانده باشند و داوطلبان معلول جز سهمیه منطقه سه محسوب می شوند.


سهمیه بندی مناطق در کنکور چه تاثیری دارد؟

در واقع سهمیه مناطق باعث می شود که داوطلبان به جای این که با کل داوطلبان کنکور سراسری آن سال به رقابت بپردازند نسبت به داوطلبان دیگر در همان سهمیه مورد مقایسه قرار بگیرند. هم چنین در نوع پذیرش دانشگاه ها نیز تاثیر گذار خواهد بود.  به عنوان مثال داوطلب سهمیه منطقه 1 با سایر داوطلبان منطقه یک، داوطلب سهمیه منطقه 2 با سایر داوطلبان منطقه دو و داوطلب سهمیه منطقه 3 با سایر داوطلبان منطقه سه مقایسه می شوند نه با کل داوطلبان.

ظرفیت پذیرش هر رشته در دانشگاه ها، بین داوطلبان سهمیه مناطق 1،2،3 بر اساس تعداد داوطلبان هر سهمیه تقسیم می شود. به عنوان مثال اگر ظرفیت پذیرش یک کد رشته محل را 100 در نظر بگیریم و تعداد داوطلبان منطقه 1، 20 نفر و منطقه 2، 30 نفر و منطقه 3، 50 نفر باشد در ابتدا ظرفیت پذیرش داوطلبان سهمیه خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران را از تعداد کل 100 مشخص می کنند و از تعداد باقی مانده به نسبت 30،20، 50 ، سهمیه داوطلبان مناطق 1،2،3 مشخص می گرد. چون تعداد داوطلبان مناطق 2 و 3 نسبت به منطقه 1 بیشتر است، ظرفیت پذیرش در این دو منطقه نسبت به منطقه 1 بیشتر و شانس قبولی داوطلبان مناطق 2و3 نیز نسبت به داوطلبان منطقه 1 بیشتر می باشد .

 

 

جداول سهمیه بندی

منطقه ی یک



منطقه ی دو



 

ادامه ی جدول منطقه ی دو



توجه ! سایر مناطق که در این جداول وجود ندارند دارای سهمیه منطقه سه هستند .

 



جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این مطلب با مشاورین صدای مشاور تماس حاصل نمایید  

تماس از تلفن ثابت بدون کد ۹۰۹۹۰۷۱۶۱۳

 پاسخگویی از 8 صبح تا 12 شب ( حتی ایام تعطیل )


** به امید روزهایی بهتر و آینده ای بدون پشیمانی از انتخاب های ناآگاهانه گذشته **

کلمات کلیدی :

سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 3 و 1
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه