تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

راهکار کاهش اضطراب در دانش آموزان پایه ششم


تاریخ :    ۱۳۹۹/۴/۱۰     بازدید :    ۱۳۴۷


استرس و اضطراب در  دانش آموزان همواره یکی از مسایلی است که بسیاری از خانواده ها درگیر آن می باشند . و بسیاری به دنبال یافتن راه حل مناسبی برای کاهش و کنترل استرس فرزندان دانش آموز خود میباشند. ما در  این مقاله به این مبحث مهم و به طور ویژه به مبحث راهکار کاهش اضطراب در دانش آموزان پایه ششم میپردازیم.


انواع استرس های تحصیلی دانش آموزان

راهکار کاهش اضطراب در دانش آموزان :
دو نوع استرس و اضطراب در میان دانش آموزان وجود دارد که یکی استرس یا اضطراب تسهیل کننده و تسریع کننده و دیگری استرس و اضطراب ناتوان کننده و فرساینده میباشد.

در دسته اول به میزان متوسط و نرمالی از استرس و اضطراب گفته میشود که موجب بهبود عملکرد شخص میشود و در واقع موجب تسهیل و آسانی کارکرد فرد میشود

دسته دوم به دسته ای اطلاق میشود که اضطراب در شخص از حدی معینی فراتر میرود به طوری که ما شاهد علایمی چون احساس پریشانی . عدم تمرکز و توجه. اختلال جسمی شناختی و رفتاری فرد هستیم.


البته عملکرد ضعیف دانش آموزان مضطرب تنها به نقایص شناختی آنها ارتباط پیدا نمیکند بلکه  عملکرد  و اظطراب این دانش آموزان میتواند نتیجه روش های ناقص و نادرست مطالعه.  عدم شایستگی و صلاحیت انجام امتحان و البته کمبود مهارت های امتحانی شخص باشد.

در اضطراب امتحان متغیرهای گوناگون دیگری نیز موثر هستند که در میان آنها اضطراب عمومی و کلی مهم تر می باشد.


جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در زمینه های : مراحل ثبت نام در مدارس ، آزمون تیزهوشان و نمونه دولتی ، معرفی کتب آموزشی و همچنین راهکارهای کاهش اضطراب امتحان ، فقط کافیست با شماره 9099071613 با تلفن ثابت بدون کد تماس بگیرید



عوامل موثر در اضطراب امتحانی دانش آموزان

تنبیه کردن فرزند خود به دلیل  آوردن نمره کم

توقعات و انتظارات معلمان

 مهارت هاي تحصيلي دانش آموزان  و روش هاي مطالعه آنها

سختی امتحانات

شرایط و ضوابط برگزاری امتحانات مدارس

 هوش دانش آموزان

 طبقه اقتصادي ،‌اجتماعي دانش آموزان


 انگيزه پيشرفت در دانش آموزان

 نوع شخصيت دانش آموزان


عوامل به وجود آورنده اضطراب در دانش آموزان پایه ششم ابتدایی


عوامل به وجود آورنده اضطراب در دانش آموزان پایه ششم ابتدایی به طور کلی میتواند به سه عامل فردی . خانوادگی و مدرسه ای تقسیم شود که در ادامه به توضیح هر یک از این موارد می پردازیم.


عوامل فردی موثر در اضطراب در دانش آموزان پایه ششم ابتدایی


گاهی ویژگی های فردی و شخصیتی دانش آموزان و من جمله دانش آموزان پایه ششم ابتدایی خود عامل به وجود آورنده اضطراب در آنها میباشد  این ویژگی های شخصیتی عبارتند از : انتظار بيش از حد از خود

۱- ضعف و کمبود اعتماد به نفس دانش آموزان

۲- عدم باور مثبت به خود  نسبت به موفقيت


۳-رقابت بيش از حد دانش آموزان با دیگران

۴- عدم آمادگي و برنامه ريزي کافی دانش آموزان

۵- عدم تمركز لازم دانش آموزان  بر امتحان و درس خواندن

۶- شخصيت مضطرب و كمال گرای دانش آموزان

۷- كم بودن رغیبت و  انگيزه دانش آموزان

۸- هوش متوسط دانش آموزان


عوامل خانوادگی موثر در اضطراب دانش آموزان پایه ششم ابتدایی


 بعد از عامل فردی و شخصیتی افراد دومین عامل مهم و تاثیر گذار در اضطراب دانش آموزان پایه ششم ابتدایی عامل خانوادگی میباشد.چرا که همان طور که میدانیم خانواده یکی از ارکان مهم .تاثیر گذار و اصلی  در رشد و تربیت و پرورش فرزندان می باشد و بستر خانوادگی که کودک در آن رشد و نمو میکند در  بسیاری از ابعاد فردی . اجتماعی و تحصیلی شحص تاثیر میگذارد. در ادامه مطلب به تعدادی از این عوامل مهم اشاره خواهیم کرد

۱-سخت گيري بيش از اندازه والدین به فرزندان خود

۲- حمايت نکردن  و تشويق نکردن فرزندان خود

۳-وجود اضطراب در والدین

۴-  وجود اختلافات خانوادگي

۵-رقابت داشتن غير منطقي

۶-تهديدهاي بي مورد و مکرر والدین

۷- وسواس و توجه بيش از حد به مسايل تحصيلي فرزندان خود

۸- الگوهاي خشك فرزند پروري والدین

۹-سرزنش و تنبيه مداوم والدین

۱۰- وضعيت اقتصادي پايين خانواده ها

۱۱- عدم تشويق والدین


عوامل مدرسه ای موثر در اضطراب دانش آموزان پایه ششم ابتدایی


بعد از عوامل فردی و خانوادگی سومین عامل مهم و تاثیر گذاری که در اضطراب دانش آموزان  پایه ششم ابتدایی نقش دارد عوامل مدرسه ای میباشد که در ادامه مواردی از  آن را نام خواهیم برد:


۱- انتظارات غير واقعی معلمان

۲-محيط نامناسب امتحانات

۳- مقررات خشك مدرسه و معلمان

۴- نوع  و نحوه پرسش هاي امتحانی

۵- ايجاد کردن رقابت هاي ناسالم

۶-عدم توجيه کافی و مناسب  دانش آموزان براي امتحان

۷-عوامل مزاحم مثل سر و صدا و نور مزاحم

۸- نداشتن تهويه ي مناسب در مدارس و کلاس ه
ا

علایم استرس و اضطراب در دانش آموزان پایه ششم

   

اضطراب در اشخاص و همچنین کودکان و دانش آموزان دارای علامت ها و نشانه هایی می باشد که توجه به این نشانه ها میتواند در پی بردن والدین  به اضطراب فرزندانشان و همچنین یافتن راهکار برای کاهش اضطراب فرزندان و  دانش آموزان پایه ششم موثر واقع شود.


نشانه های اضطراب در دانش آموزان پایه ششم ابتدایی


احساس خستگی دانش آموزان
عصبی بودن و بی قراري دانش آموزان
ترس و نگرانی دانش آموزان
بی خوابی کم خوابی  یا بدخوابی دانش آموزان
تپش قلب و تنفس نامنظم و سریع دانش آموزان
عرق کردن دانش آموزان
مشكل در تمرکز و حافظه دانش آموزان
لرزش یا پرش عضلات دانش آموزان
تكرر ادرار دانش آموزان
شكایات متعدد جسمانی دانش آموزان  بدون دليل پزشكی(سردرد هاي متنوع و سرگيجه، مشكلات گوارشی که البته فرد به عمد آنها را نمایش نميدهد)


راهکار های کاهش اضطراب در دانش آموزان پایه ششم ابتدایی


همه مدارس مستلزم اجرای اصول و اهداف آموزشی میباشند و برای نیل به این هدف تامین بهداشت روانی دانش آموزان باید مورد توجه مدارس و والدین قرار گیرد. چرا که سلامت و بهداشت روانی دانش آموزان ارتباط مستقیمی با میزان پیشرفت تحصیلی آنها وجود دارد و مطالعات و تحقیقات متخصصان ثابت کرده دانش آموزانی که از کمبود بهدات روانی رنج میبرند غالبا با افت تحصیلی چشم گیری مواجه میشوند.

بدیهی است در چنین شرایطی جهت رسیدن به اهدافی نظیر پیشرفت تحصیلی و همچنین رسیدن به بهداشت روانی مناسب فرزاندانمان باید راههکار های کاهش اضطراب در دانش آموزان مورد بررسی و توجه قرار گیرد.در ادامه مطلب به تعدادی از راهکار ها ی کاهش اضطراب در دانش آموزان پایه ششم ابتدایی اشاره خواهیم کرد.

۱- به رفتار فرزندان خود دقت و توجه بیشتری داشته باشید. رفتار های فرزندان خود در ارتباط با مدرسه اش زیر نظر داشته باشید تا متوجه شوید دقیقا چه موضوعی سبب ایجاد استرس و اضطراب در فرزند شما شده است.و پس از آن دقت کنید که این اضطراب چه مشکلاتی را برای فرزند دانش آموز شما به همراه آورده است.این مشکلات شامل علایم جسمانی و روانی میباشد که به طور مختصر میتوانیم به علایم جسمانی سر درد. شکم درد و علایم رفتاری مثل امتناع از حرف زدن و صحبت کردن و یا عدم تمایل به مدرسه رفتن و عوامل متعدد دیگر اشاره کرد.


چنان چه نگران وضعیت اضطراب فرزند خود هستید و میخواهید از ما بقی نشانه های اضطراب در فرزندانتان آگاه شوید  و یا به دنبال راهکار های  کاهش اضطراب در دانش آموزان پایه ششم یا سایر پایه ها هستید میتوانید از طریق شماره زیر با سامانه صدای مشاور ارتباط داشته باشد و از متخصصین این امر راهنمایی هاب لازم را دریافت کنید.


۲- چنان چه در وجود فرزند خود اضطراب و استرس را  دریافت کردید سعی کنید با او ارتباط بیشتری برقرار کنید کنار او بنشینید با او درباره استرس و اضطرابش صحبت کنید تا علت استرس فرزند خود را متوجه شوید

بر فرض محال این احتمال وجود دارد که علت این اضطراب در دانش آموز شما به خاطر امتحان و عملکرد فرزاندتان در دروس و نمراتی که گرفته .باشد زمانی که علت را متوجه شوید میتوانید به دنبال راه حلی برای درمان آن باشید.


۳- برنامه ریزی زمانی مناسب به بهبود عملکرد دانش آموزان کمک شایانی میکند اما چناچه زمان بندی افراطی در این زمینه صورت گیرد نه تنها کمک کننده و راهکار مناسبی برای کاهش اضطراب در دانش آموزان  نمیباشد  بلکه خود نیز عاملی موثر در افزایش حس دلشوره. اضطراب و نگرانی دانش آموزان میباشد. در میان زمانهایی که برای انجام تکالیف فرزندانتان. کلاس های فوق برنامه اختصاص میدهید زمانی را نیز برای تفریح و اوقات فراغت آنها در نظر بگیرید.این راهکار .راهکار مناسبی در کاهش اضطراب دانش آموزان و فرزندان شما میباشد  و حس شادابی و نشاط آنها را افزایش میدهد.


۴-نظم و ترتیب و الویت بخشیدن به برنامه ها و فعالیت های فرزندان دانش آموز شما میتواند راهکار مناسبی جهت کاهش اضطراب در آن ها باشد پس چنان چه فرزند شما علاوه بر مدرسه کارها و فعالیت های متعددی را باید انجام دهد برای اوکارها را به ترتیب اهمیتشان الویت بندی کنید یعنی فرضا برای او توضیح دهید که او میتواند ابتدا کارهای مهمش را انجام دهد و چنانچه فعالیت هایی خارج از فعالیت های مدرسه ای دارد با یک برنامه ریزی صحیح و مناسب میتواند کارهایش را سازمان دهی کند.


۵- چنان چه از آزاد بودن وقت فرزند خود اطمینان کامل دارید و میدانید وقت کافی برای انجام تکالیف شخصی خود دارد آن ها را در کلاس های فوق برنامه مانند کلاس های ورزشی. هنری یا هر کلاسی که فرزندتان به آن علاقه دارد ثبت نام کنید این کار نه تنها اضطراب و استرس فرزندتان را تا حد زیادی کاهش میدهد بلکه از حس دل زدگی و خستگی مفرط آنها از مدرسه و تکالیف مدرسه ای جلوگیری میکند. و همچنین انگیزه کودک را مضاعف میکند.


۶- وقت گذاشتن و وقت گذراندن والدین و خانواده با کودک تاثیری به سزایی در کاهش اضطراب و استرس آنها دارد.کارهایی مثل هر شب شام خوردن خانواده در کنار هم میتواند بهانه ای باشد برای اینکه وقت بیشتری در کنار فرزند خود سپری کنید و در نتیجه فرصت بیشتری برای صحبت و گفتگوی شما با فرزندانتان فراهم شود تا بتوانید درباره مدرسه و مشکلات مرتبط با آن که احتمال دارد فرزندتتان درگیر آن باشد بپرسید. و به دنبال راهکار مناسب حل و کاهش آن گردید.


۷- کیفیت و کمیت خواب همواره در کاهش اضطراب دانش آموزان پایه ششم و در واقع درمورد همه سنین موثر بوده و خواهد بود. در نتیجه به خواب کافی و مناسب فرزند خود اهمیت ویژه ای دهید چرا که خواب کم یا ناکافی و یا بی کیفیت باعث بروز استرس و اضطراب در کودکان میشود. برای فرزندان خود یک برنامه منظم برای خوابش داشته باشید که همیشه از آن پیروی کند تا بدین طریق بتوانید استرس و اضطراب کودکان خود را مدیریت و کنترل کنید. به طور میانگین خواب ۸الی ۱۰ ساعت برای کودکان مناسب می باشد.


۸- یکی از مشکلات عدیده ای که کودکان مضطرب با آن درگیر هستند وجود  افکار منفی در آنهاست که میتواند نجر به وجود استرس شدیدی در کودکان باشد. به جای اینکه فکر کنید یه پروژه چقدر می تواند استرس زا باشد و این استرس و افکار منفی را به فرزندان خود انتقال دهید با کودک خود صحبت کنید تا  متوجه شود چگونه میتواند شرایطی که در آن قرار دارد را تعدیل کند و در نتیجه بتوانند اظطراب نشات گرفته از آن را کاهش دهند.

به طور مثال با تقسیم بندی وظایف کودک به کارهای کوچک تر یا برنامه ریزی برای وظایفش  میتوانید به این هدف دست یابید.


راه کار های متعددی برای کاهش اضطراب در دانش آموزان پایه ششم و به طوری کلی برای دانش آموزان و کودکان وجود دارد که ما در این مقاله به صورت مختصر به مواردی از آنها اشاره کردیم اما این نکته نیز حايز اهمیت است که ویژگی های فردی و شخصیتی هر فرد با فرد دیگر متفاوت است و علاوه بر راهکار های کلی که ما در این مقاله به شرح و توضیح آن پرداختیم راهکار هایی اختصاصی نیز برای کاهش استرس و همچنین به طور مختص راهکار کاهش اضطراب در دانش آموزان پایه ششم وجود دارد که دانستن این راهکارها میتواند به بهداشت روانی . شخصیتی. اجتماعی و همچنین پیشرفت تحصیلی  کودکانتان کمک کند. شما عزیزان جهت دریافت مشاوره تحصیلی و کاهش استرس دانش آموزان میتوانید با مشاورین ما در سامانه صدای مشاور تماس بگیرید


شما عزیزان میتوانید از طریق تلگرام و اینستاگرام مدارس ، آخرین اخبار و اطلاعیه ها (تعطیلی ها، ثبت نام ها ، شهریه ها ، مدارس برتر ، آزمون ها و ..) را دریافت کنید. برای عضویت کافیست روی لینک دلخواه کلیک کنید.





جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این مطلب با مشاورین صدای مشاور تماس حاصل نمایید  

تماس از تلفن ثابت بدون کد ۹۰۹۹۰۷۱۶۱۳

 پاسخگویی از 8 صبح تا 12 شب ( حتی ایام تعطیل )


** به امید روزهایی بهتر و آینده ای بدون پشیمانی از انتخاب های ناآگاهانه گذشته **

کلمات کلیدی :

سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 9 و 8
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه