تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

برنامه ریزی برای کنکور93- گام دوم تدوين برنامه هفتگي و روزانه


تاریخ :    ۱۳۹۲/۴/۱۵     بازدید :    ۲۱۵۳

هنگاميكه طرح ريزي برنامه ي كلي به پايان رسيد، تدوين برنامه هفتگي و روزانه آغاز مي شود. تدوين برنامه ي هفتگي براساس برنامه ي كلي صورت مي پذيرد. براي تهيه و تدوين برنامه ي هفتگي و روزانه به مراحل و نكات زير دقت كنيد:
1- واحد مطالعه ي خودتان را تعيين كنيد.
واحد مطالعه زماني است كه در آن بهترين و بيشترين كارايي را براي انجام مطالعه دارا مي باشيد. دقت داشته باشيد واحد مطالعه ي هر فرد مختص خود اوست .
2- جدول برنامه ي هفتگي را با توجه به واحد مطالعه ي خودتان پر كنيد.
3- زمان استراحت پس از هر واحد مطالعه را در نظر داشته باشيد و آنرا نيز در برنامه وارد كنيد. براي آنكه برنامه ي شما خيلي شلوغ نشود مي توانيد پس از هر واحد مطالعه ، زمان استراحت را به ازاي هر 15 دقيقه با يك علامت * مشخص كنيد.
4- تمام كارها و فعاليت هايي كه به طور ثابت در هر هفته داريد را با خودكار مشكي در جدول وارد كنيد. از جمله برنامه ي درسي كلاس هاي مدرسه و كارهاي ثابت هفتگي تان را وارد جدول كنيد. مثلاً ساعات تغذيه ، ورزش و كلاس هاي آموزشگاه و يا كلاس هاي زبان ترميك و يا كار با كامپيوتر را مدنظر داشته باشيد.
تذكر مهم در رابطه با فعاليت هاي فوق برنامه :
لازم به ذكر است فعاليت هاي فوق برنامه داوطلبان كنكور مانند ورزش ، تفريح ، تلويزيون ، كامپيوتر و... بايد متناسب با حجم بالاي مطالبي كه بايد جهت آمادگي كنكور مطالعه كرد، در نظر گرفته شود.
سعي كنيد فعاليت هاي فوق را در جهت اهدافتان طرح ريزي كنيد مثلاً من امروز يك ساعت ورزش مي كنم تا بتوانم در ساعت هاي بعدي بهتر مطالعه كنم و با شادابي به مطالعه ام ادامه دهم .
توجه داشته باشيد فعاليت هاي فوق برنامه نبايد وقت زيادي از شما بگيرد و نبايد زياد شما را خسته كند. بارها با افرادي برخورد كرده ام كه وقتي از فعاليت هاي جنبي خسته مي شوند به سراغ درس مي روند. پس شما دقت داشته باشيد هرگاه پس از انجام مطالعه ي كافي خسته شديد به سراغ فعاليت هاي فوق برنامه برويد. انجام فعاليت هاي جنبي در زمان مطالعه و آمادگي جهت كنكور به مدت چهار تا پنج ساعت در هفته مي تواند براي شادابي و تجديد روحيه و آمادگي براي مطالعه هاي بعدي ، كافي باشد ولي بيشتر از اين مقدار به برنامه ي مطالعاتي شما ضرر خواهد رساند.
5- دروسي كه بايد مطالعه شود را با توجه به ساعت هاي لازم جهت مطالعه ي آنها و متناسب با برنامه ريزي كلي تان ، به طور دقيق وارد برنامه كنيد. (زمان مطالعه ي اين دروس را با خودكار آبي وارد برنامه كنيد.)
6- دقت داشته باشيد هر درس را به اجزاء زماني متناسب با واحد مطالعه ي خودتان ، تقسيم بندي كرده و آنرا وارد برنامه كنيد. مثلاً شما براي اينكار مي توانيد در نظر بگيريد، در يك واحد مطالعه تان ، يك موضوع فيزيك مثلاً آينه ها را بخوانيد و يا يك يا چند درس از يك كتاب (درس 5 و 6 از كتاب عربي ) را مطالعه كنيد و يا حتي به صورت صفحه اي برنامه ريزي كنيد. (مثلاً 10 صفحه از كتاب زيست شناسي را در يك واحد مطالعه بخوانيد.)
7- دقت داشته باشيد تمامي دروس را در برنامه ي مطالعاتي خود بگنجانيد و هيچ درسي را به دليل سخت بودن و يا بي علاقگي رها نكنيد. يكي از محاسن برنامه ريزي اين است كه شما را مكلف به خواندن دروسي مي كند كه به هر دليل به آن علاقه نداريد البته قبل از شروع به مطالعه همانطور كه در فصل اول (علاقه به مطالعه ) بيان شد حتماً به موضوع علاقمند شويد. (راهكارهاي اين مطلب در مبحث فوق آمده است و علاوه بر آن مي توانيد از خلاقيت خودتان در اين مورد استفاده كنيد.) و همچنين هيچ درسي را به خاطر مشكل بودن و يا داراي ضريب پايين بودن رها نكنيد مثلاً اگر دانش آموز رشته تجربي هستيد حتماً رياضيات را در برنامه خود قرار داده و آنرا مطالعه كنيد.
8- براي مطالعه هر درس يا هر كتاب وقت كافي در نظر بگيريد.
ساعات مورد نياز جهت مطالعه يك درس يا يك موضوع را متناسب با ميزان سختي آن در نظر بگيريد و همچنين به زمان لازم جهت حل تمرين ها و تست زني نيز توجه كنيد. مثلاً ميزان ساعتي كه براي مطالعه و حل تمرين هاي يك مبحث رياضي نياز داريد خيلي بيشتر از ميزان ساعت مطالعه ي يك يا دو درس ادبيات مي باشد.
9- اگر در كنكور آزمايشي شركت مي كنيد ، برنامه ي هفتگي خود را مي توانيد متناسب با برنامه ي آزمونها قرار دهيد. البته از دروس پيش دانشگاهي غافل نشويد و آنها را نيز در برنامه ي مطالعه ي خود قرار دهيد.
10- بين دو موضوع مشابه يك موضوع ديگر را مطالعه كنيد و يا مدت زماني را براي استراحت در نظر بگيريد. (رجوع كنيد به « مطالب مشابه درسي را پشت سرهم مطالعه نكنيد» كه در فصل استراتژي هاي مطالعه آمده است .)
11- مدت زماني را در برنامه ي هفتگي جهت جبران عقب افتادگي ها در نظر بگيريد.
مثلاً ممكن است در زماني كه براي مطالعه در نظر گرفته ايد حادثه ي غيرمنتظره اي پيش بيايد و باعث شود شما آن زمان مطالعه را از دست بدهيد، بنابراين ساعاتي را در برنامه بدين منظور اختصاص دهيد. (مثلاً 2 واحد مطالعاتي روز جمعه را براي جبران عقب افتادگي ها در نظر بگيريد.) در صورتي كه از برنامه ي خود عقب نبوديد مي توانيد اين مدت زمان را صرف مرور درس ها و يا مطالعه ي دروس جديد بكنيد.
12- مرور هفتگي درس ها را در برنامه قرار دهيد.
در برنامه ي مطالعه ي درسي خود، براي هر درس ساعتي را براي مرور در نظر بگيريد.
13- وقت مطالعه ي درسي را حتي الامكان نزديك تر به ساعت آن درس تعيين كنيد. تا جايي كه امكان دارد مطالعه ي هر درس را بلافاصله پس از ساعت آن درس انجام دهيد مثلاً ترجيحاً درس امروز را همين امروز مطالعه كنيد زيرا مطالعه ي يك درس چند روز پس از درس دادن با فراموشي برخي از مفاهيم به خاطر مرور زمان همراه است . مطالعه در اولين فرصت پس از درس دادن آن ، با آمادگي ذهني بيشتر براي جذب مباحث همراه است . و همچنين مطالعه يا مرور دروس روز بعد را نيز در برنامه ي خود قرار دهيد.
توجه : تهيه ي برنامه ي مناسب هفتگي براي اولين بار، بدون خطا و اشتباه نخواهد بود و شايد در اجراي آن با مشكلاتي روبه رو شويد ولي همانطور كه بيان مي شود در مراحل بعدي اين نوع برنامه ريزي (در مرحله ي اقدام اصلاحي كنيد Act ) مي توانيد ايرادهاي آنرا برطرف كرده و براي هفته هاي آينده يك برنامه ريزي دقيق و واقعي انجام دهيد.


سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 8 و 4
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه