تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

چگونه یک جمع بندی صحیح داشته باشیم؟


تاریخ :    ۱۳۹۸/۱۱/۱۹     بازدید :    ۱۰۸۳


چگونه یک جمع بندی صحیح داشته باشیم؟ به طور کلی، چهار شیوه مطالعه و برنامه ریزی برای موفقیت در آزمون کنکور لازم است. توضیح این که شما داوطلبان گرامی در ابتدا می بایست درس های مربوط به کنکور را به دقت خوانده و خلاصه برداری کنید. در مرحله بعد نوبت به جمع بندی مبحثی می رسد. بی تردید، مهم ترین دوران مطالعاتی در کنکور، دوره های جمع بندی مبحثی است.


چگونه یک جمع بندی صحیح داشته باشیم؟

در این دوره ها شما باید به جمع بندی مبحثی به طور مشخص بپردازید و خیال خودتان را از آن مباحث راحت کنید. معمولاً داوطلبان کنکور، متناسب با ایام پایانی دوره، در فروردین، اردیبهشت و خرداد باید از این روش بهره ببرند. پس از جمع بندی مبحثی، نوبت به جمع بندی و مرور نهایی می رسد. این دوره که آخرین کارهای شما برای آمادگی کنکور است، شیوه مطالعه متفاوتی دارد که در زمان مناسب توضیحات لازم در این زمینه ارائه خواهد شد.

 

همان طور که در بالا اشاره شد، یکی از مهم ترین دلایل عدم نتیجه گیری مناسب بسیاری از داوطلبان از تلاش خود در کنکور، عدم اطلاع آنان از جمع بندی است.

این دسته از داوطلبان همان کسانی هستند که تا روزهای پایانی، بی وقفه و بدون توجه به شرایط زمان و وضعیت خود، مطالب جدیدی خوانده و به این نکته نیز توجه ندارند که ممکن است بخش زیادی از این مطالب در جلسه کنکور از یادشان برود، اما گروه دیگری از دواطلبان از اهمیت جمع بندی در کنکور آگاهند، ولی شیوه نادرست و غیر اصولی را برای این کار در پیش می گیرند. با توجه به اهمیت این دوره از آمادگی برای کنکور برای همه شما داوطلبان گرامی و سۆالات و ابهاماتی که ممکن است برای شما در خصوص جمع بندی و نحوه آن به وجود آید، در این نوشتار در پی آن هستیم که ببینیم برای جمع بندی چگونه برنامه ریزی کنیم.

اولین نکته ای که باید به خاطر داشت این است کههدف جمع بندی روشن شود. هدف جمع بندی این است که انبوه اطلاعاتی که در دوران مطالعه در ذهن داوطلب قرار گرفته است به نحو مناسبی سامان دهی شده و از این طریق در هنگام آزمون براحتی قابل بازیابی باشد؛ بنابراین، در دوران جمع بندی به دنبال یادگیری مطالب جدید نباشید، بلکه سعی کنید آن چه را تاکنون آموخته اید، به نحو مطلوبی در ذهن خود سامان دهی نمایید.


توجه : از اخبار کنکور سراسری جا نمانید ! ما همه اخبار رو لحظه‌ای اطلاع رسانی میکنیم! کافیه برای عضویت در کانال تلگرام کلیک کنید ... و یا عضو پیج اینستاگرام سایت صدای مشاور بشید ...


اینستاگرام صدای مشاور


اگر استثنائاً به دلیل کمبود وقت یا به دلایل دیگر، موفق به اتمام بخش مهم یا قابل توجهی از مطالب نشدید، بهتر است که باز هم به برنامه ریزی برای جمع بندی اولویت دهید و در کنار آن در ساعاتی که به جمع بندی  اختصاص ندارد، مطالب باقیمانده را مطالعه نمایید. توجه داشته باشید که یادگیری 60 درصد مطالب با عمق 90 یا 100 درصد بهتر از یادگیری 100 درصد مطالب با عمق 60 درصد است.

 

نکته بعدی، روش جمع بندی است. در این باره ممکن است سۆالاتی برای داوطلب مطرح باشد؛ مثلاً:

آیا مطالعه دوباره منابع برای این منظور مناسب است؟

آیا می توان صرفاً به مطالعه خلاصه مطالب و نکات اساسی پرداخت؟

استفاده از تست تا چه میزان از ضرورت و اهمیت برخوردار است؟

در پاسخ به سۆالات مذکور باید گفت: داوطلبان در جمع بندی به دو گروه تقسیم می شوند:

 

آنان که از روش درست و اصولی با یک برنامه خوب برای این کار استفاده می کنند و گروهی که از روش غلطی برای جمع بندی استفاده کرده و نتیجه خوبی نیز نمی گیرند. قبل از اشاره به جمع بندی صحیح لازم است که به جمع بندی اشتباه اشاره کنیم:

در این روش، داوطلب، تمامی درس های خود را از روی مطالب خلاصه نویسی شده یا جزوه های خود، طبق یک برنامه جامع مطالعه می کند و شاید تا روز کنکور، این کار را چندین بار انجام دهد؛ اما داوطلبانی که از این روش استفاده کرده اند، بر این باورند که اگر وقت داشتند، باز هم مرور می کردند؛ چرا که هیچ گاه احساس نکرده اند که تسلط کافی روی مطالب داشته اند. در این روش، دو اشکال عمده وجود دارد:

اول این که شما مطالب غیر ضروری را نیز مطالعه خواهید کرد، و

دوم این که هیچ گاه  احساس تسلط نمی کنید و در حقیقت، دوست دارید که دوباره مرور کنید؛ بنابراین، شما در مقایسه با وقتی که اختصاص می دهید، نتیجه کافی نمی گیرید.

 

با توجه به مطالبی که در بالا به آن اشاره شد، اگر می خواهید از دوره جمع بندی خود بهترین استفاده را ببرید، لازم است که مراحل زیر را برای جمع بندی اصولی در نظر داشته باشید و آنها را به کار برید:

1-  آزمون های سال های گذشته را تهیه کنید و در هر روز یکی از آن ها را، در ساعت احتمالی برای برگزاری آزمون اصلی، پاسخ دهید.

توجه داشته باشید که در این باره باید تا  آنجا که ممکن است شرایط آزمون را برای خود شبیه سازی کنید؛ خصوصاً اینکه حین پاسخگویی به سۆالات به هیچ وجه وقفه یا استراحتی در نظر نگیرید و نظیر کنکور سۆالات را به طور یکجا و نه به صورت درس به درس، پاسخ دهید.

 

2-  سپس آزمون را تصحیح کنید و پس از تصحیح آزمون، سۆالاتی را که اشتباه جواب داده یا پاسخ آن ها را نداده اید، علامت زده و مشخص کنید که سۆالات مزبور از کدام مباحث مطرح شده است. بعد از آن به مباحث مزبور مراجعه نموده و ابتدا از طریق مطالعه خلاصه مطالب یا نکات، در صدد رفع و اشکال برآیید. اگر مطالعه خلاصه و نکات مۆثر واقع نشد، صرفاً برای مباحثی که با توجه به بودجه بندی سۆالات کنکوری های گذشته از اهیمت زیادی برخوردارند، به منابع اصلی مراجعه نموده و مشکل خود را برطرف کنید.

 

3-  پس از ارزیابی آزمون به کیفیت مذکور، آزمون سال بعد را به همین ترتیب تمرین کنید تا مجموعه آزمون ها به پایان برسد.

در این روش، شما زمان خود را به دوره های دو یا سه روزه تقسیم می کنید و صبح روز اول را آزمون می دهید. البته این آزمون باید یک کنکور جامع باشد که بهتر است کنور سال های گذشته بوده و شرایط کنکور نیز به طور کامل شبیه سازی شود.

مشاوران سامانه صدای مشاور تحصیلی

آماده ارائه مشاوره و برنامه ریزی درس و تحصیلی در تمام سطوح و مقاطع میباشند.




جهت کسب اطلاعات بیشتر در ارتباط با این مطلب با مشاورین صدای مشاور تماس حاصل نمایید  

تماس از تلفن ثابت بدون کد ۹۰۹۹۰۷۱۶۱۳

 پاسخگویی از 8 صبح تا 12 شب ( حتی ایام تعطیل )


** به امید روزهایی بهتر و آینده ای بدون پشیمانی از انتخاب های ناآگاهانه گذشته **


سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 9 و 8
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه