تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

موفقیت محققان ایرانی در تولید ارگانیک گوجه فرنگی در شرایط گلخانه‌یی


تاریخ :    ۱۳۹۱/۱۲/۲۴     بازدید :    ۷۶۳

پژوهشگران پژوهشکده کشاورزی سازمان پژوهش‌های علمی وصنعتی ایران، موفق به تدوین دانش فنی تولید ارگانیک گوجه فرنگی در شرایط گلخانه‌یی شدند.

دکتر بهرام تفقدنیا، مجری این طرح در گفت‌وگو با خبرنگار پژوهشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه برای داشتن محصولات سالم ارگانیک، نیاز به مدیریت کاربردی است، گفت: در یک مزرعه و یا گلخانه تنها نمی‌توان با رهاسازی یک حشره کل آفات و بیماری‌های موجود را کنترل کرد و باید برای کنترل باقی آفات از سم‌پاشی استفاده کرد.

به گفته وی، این امر، موجب آسیب و کاهش محصولات می‌شود درحالی که تولیدات کشاورزی در این راستا نیازمند مدیریتی است که مبارزه بیولوژیک را به مدیریت محصول سالم و یا همان کشاورزی ارگانیک گرایش دهد.

وی ادامه داد:‌ از حدود 8 سال پیش این طرح را با تولید ارگانیک خیار که نسبت به محصولات تولیدی دیگر آفات و بیماری‌های کمتری دارد آغاز کردیم و خیار بدون استفاده از هر گونه سم و کود شیمیایی به تولید رسید.

مجری این طرح در خصوص شرایط تولید این محصول خاطرنشان کرد: به دلیل آن که 90 درصد آفات از طریق جریان هوا وارد گلخانه می‌شود در این طرح ساختار فیزیکی گلخانه اصلاح شده و از طریق توری‌های خاص ورود آفات کنترل می‌شوند.

به گفته وی 10 درصد باقی آفات نیز با استفاده از آفت‌کش‌های ضعیف‌تر مثل آفت‌کش‌های گیاهی، عصاره تنباکو، توتون و عصاره سیر و فلفل و مواد طبیعی دیگر که خاصیت آفت‌کشی دارند از بین می‌روند.

تفقد‌نیا افزود: برای حذف کود شیمیایی در این طرح از کمپوستی که با استفاده از بقایای گیاهی تولید شده استفاده شده است که به طور مستقیم به خاک وارد می‌شود. همچنین عصاره مایعی که از این کمپوست گرفته می‌شود (چای کمپوست) و خاصیت قارچ کشی دارد به عنوان کود مایع استفاده شده که بخش عمده بیماری‌ها از طریق این کمپوست کنترل و نابود می‌شوند.

به گفته وی تولید محصولات ارگانیک نسبت به تولیدهای تجاری که دائما به آن کود شیمیایی زده می‌شود کمتر است ولی از کیفیت و سلامت غذایی بیشتری برخوردارند.

مجری این طرح در پایان گفت‌وگو تصریح کرد: در این طرح دانش فنی تولید ارگانیک گوجه فرنگی تدوین و در حال حاضر نیز از آن برای تولید توت فرنگی و برخی از سبزیجات خوراکی چون شاهی استفاده می‌شود.


سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 5 و 9
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه