تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

تغيير رشته


تاریخ :    ۱۳۹۱/۱۲/۸     بازدید :    ۳۶۳

ماده53 : دانشجو در طول  دوران  تحصيل درمقطع کاردانی وکارشناسی می تواند با داشتن  شرايط زير و موافقت گروه آموزشی ذيربط از يک رشته به رشته ديگر در يک گروه آموزشی و همان دانشگاه تغيير رشته دهد:

1- ادامه تحصيل متقاضی در رشته قبلی از نظر گروه آموزشی بلامانع باشد.

2- حداقل (يک ششم) و حداکثر (دو سوم) واحدهای دوره را گذرانده باشد. (برای  دانشجويان شاهد و ايثارگر گذراندن حداقل 14 واحد درسی کفايت می کند) .

3- نمره آزمون ورودی متقاضی از نمره پايين ترين فرد پذيرفته شده در سهميه و رشته مورد تقاضا درهمان سال کمتر نباشد.

4- با توجه به حداکثر مجاز تحصيل امکان گذراندن واحدهای درسی مورد نياز در رشته جديد را داشته باشد.

 تبصره 1:

تغيير رشته دانشجويانی که به دستگاههای اجرائی خاص تعهد دارند، با رعايت کليه شرايط اين ماده و اعلام موافقت دستگاه اجرائی ذيربط امکانپذير است.

تبصره 2:

تغيير رشته به رشته هايی که در ضوابط گزينش آنها شرايط خاص پيش بينی شده است موکول به احراز شرايط مربوط است.

تبصره 3: دانشجو در هر  يک از مقاطع تحصيلی تنها يک بار می تواند تغيير رشته دهد.

 

ماده54: تغيير رشته درمقاطع تحصيل هم سطح صورت می گيرد در غير اين صورت فقط از مقطع بالاتر به مقطع پايين تر امکان پذير است.

ماده 55 : در صورت موافقت با تقاضای تغيير رشته، دانشجو موظف است در اولين فرصت در رشته جديد نام نويسی کند و پس از نام نويسی، دانشجو حق بازگشت به رشته قبلی را ندارد.

 

تبصره:

اقدام نکردن دانشجو به نام نويسی در رشته جديد در وقت معين به منزله انصراف از تغيير رشته تلقی می شود و حق تغيير رشته تا پايان دوره از وی سلب می گردد.

ماده 56 : دروسی که دانشجو در رشته قبلی گذرانده است در گروه آموزشی رشته جديد بررسی ومعادل سازی می شود و فقط دروسی از وی پذيرفته می شود که به تشخيص گروه آموزشی با دروس رشته جديد اشتراک محتوايی داشته باشد و نمره هر يک از آن دروس نيز از 12 کمتر نباشد.

 

تبصره 1:

دروس پذيرفته شده در کارنامه دانشجو ثبت و نمرات آنها درمحاسبه ميانگين کل منظور ميشود ولی نمرات دروس پذيرفته نشده بدون احتساب در ميانگين در کارنامه دانشجو باقی می ماند در اين حال چنانچه ميانگين کل واحدهای پذيرفته نشده او کمتراز 12 باشد جمعاً به عنوان يک نيمسال مشروطی برای دانشجو در رشته جديد منظور می شود.

 

تبصره 2 :

در صورتيکه تعداد واحدهای دروس پذيرفته نشده در حدی باشد که امکان گذراندن واحدهای مورد نياز رشته جديد را در طول مدت مجاز تحصيل از وی سلب کند با تقاضای تغيير رشته او موافقت نمی شود.

 

تغيير رشته الزامی

ماده 57 : چنانچه دانشجو به تشخيص شورای آموزشی دانشگاه در دوران تحصيل دچار بيماری يا سانحه ای گردد که توانائی ادامه تحصيل در آن رشته و يا امکان بهره گيری از کارآئی حاصل از آن را طبق جدول نقص عضو از دست بدهد می تواند با رعايت ساير مقررات به رشته ی ديگری متناسب با رشته خود در همان گروه آموزشی که از لحاظ نمره آزمون ورودی نزديکترين نمره را دارد تغيير رشته دهد. در اين حال دانشجو از رعايت شرايط موضوع ماده 55 (به استثنای بند 1) و ماده 55 معاف خواهد بود.

 

تبصره:

در مواردی که دانشجو به دلايل نقص عضو و بيماری ، توانائی ادامه تحصيل درهيچ يک از رشته های گروه آزمايشی مربوط را نداشته باشد کميسيون آموزشی دانشگاه پس از بررسی کامل مساله نسبت به تغيير رشته دانشجو به رشته ای در گروه آزمايشی ديگر تصميم می گيرد.

ماده 58 : دانشجويان دوره دکتری پزشکی عمومی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی يا دوره های کارشناسی ارشد پيوسته که به دلايلی از تحصيل در دوره مربوط منع شده اند، در صورتيکه حداقل واحدهای معادل دوره کاردانی يا کارشناسی را گذرانده باشند، با تصويب شورای آموزشی دانشگاه و با احتساب واحدهائی که گذرانده اند، می توانند به يکی از رشته های گروه پزشکی يا يکی از رشته های مرتبط با آن در گروه ديگر، در مقاطع کاردانی يا کارشناسی تغيير رشته دهند و پس از تطبيق واحدهای گذرانده شده، در رشته جديد به ادامه تحصيل بپردازد.

 

تبصره:

در صورتيکه  دانشگاه مبداء فاقد رشته متناسب برای تغيير رشته اين گونه دانشجويان باشد، شورای آموزشی دانشگاه نظر خود را داير بر تغيير رشته دانشجو حسب مورد به معاونت آموزشی وزارت فرهنگ و آموزش عالی يا معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزشی پزشکی اعلام می کند تا دانشجو را در يکی ازدانشگاههای ديگر جايابی نمايند.

ماده 59 :  متقاضی تغيير رشته بايد درخواست خود را همراه مدارک لازم حداقل 6 هفته پيش از شروع نيمسال تحصيلی به اداره آموزش دانشگاه درمحل تحصيل خود تسليم نمايد.

ماده60 : تغيير رشته ازمقطع کارشناسی به مقطع کاردانی بلامانع است دراين حال برای اينگونه دانشجويان حداکثر مجاز تحصيل بر مبنای دروه کاردانی محاسبه و به ازای هر 20 واحد پذيرفته شده از دانشجو يک نيمسال از طول تحصيل وی کاسته می شود.

يادآوری: بر اساس مصوبه ششمين جلسه مورخ 21/12/78 شورای برنامه ريزی گروه پزشکی، در صورتی که دانشجو همزمان دارای شرايط انتقال و همچنين تغيير رشته براساس آيين نامه های مصوب شورای عالی برنامه ريزی باشد، می تواند تغيير رشته توام با انتقال بدهد.

 


سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 4 و 2
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه