تماس از ساعت ۸ صبح الی ۱۲ شب

تماس با تلفن ثابت از تمام کشور 9099071613

banner

صدای مشاور تحصیلی

مشاوره تحصیلی تلفنی

مشاوره تحصیلی تلفنی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی
سامانه صدای مشاور تحصیلی

تصفيه پساب صنعتي پالايشگاه گاز پارسيان با فرآيند اکسيداسيون پيشرفته


تاریخ :    ۱۳۹۳/۱۰/۲۲     بازدید :    ۱۸۷۰
» سرويس: علمي و فناوري - علمي
محققان پژوهشکده فناوري‌هاي شيميايي سازمان پژوهش‌هاي علمي و صنعتي موفق به تصفيه پساب‌هاي صنعتي پالايشگاه گاز پارسيان با فرآيند اکسيداسيون پيشرفت هيدروکربني شدند.
دکتر سهيلا شکرالله زاده، مدير اين طرح در گفت‌وگو با خبرنگار علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار کرد: از ابتداي تاسيس سازمان پژوهش‌ها در سال 1359 تا کنون ده‌ها طرح تحقيقاتي کاربردي در صنعت در زمينه محيط زيست توسط اعضاي هيات علمي و متخصصان گروه فناوري‌هاي شيميايي سبز پژوهشکده انجام شده که رويکرد ويژه آن در زمينه تصفيه آب و پساب بوده است.
وي با بيان اينکه طرح تصفيه پساب‌هاي صنعتي توليدي طي قراردادي با شرکت پالايش گاز پارسيان اجرا شده است، افزود: پالايشگاه گازي پارسيان با ظرفيت اسمي 82 ميليون متر مکعب در روز سومين پالايشگاه توليد گاز طبيعي در کشور است و با توجه به محل قرار گرفتن اين پالايشگاه در منطقه کم آب و خشک استان فارس، تامين آب مصرفي پالايشگاه اهميت ويژه‌اي دارد.
به گفته وي هدف از انجام اين طرح، تبديل پساب توليدي عمدتا ناشي از آب همراه با گاز استخراج شده به آب داراي استانداردهاي لازم براي استفاده مصارف آبياري، آتش نشاني و‌ آب سرويس در پالايشگاه است.
عضو هيات علمي پژوهشکده فناوري‌هاي شيميايي سازمان پژوهش‌ها با بيان اينکه اين پساب علاوه بر ترکيبات نفتي ميزان زيادي املاح دارد، افزود: عمده املاح موجود در پساب، نمک (کلريد سديم) است. ميزان اين نمک گاهي در حدي است که شوري پساب را به دو تا سه برابر آب دريا مي‌رساند. علاوه بر حذف ترکيبات نفتي از پساب، بايد شوري آن را تا حدي رساند که بتواند مورد استفاده قرار گيرد.
اين پژوهشگر خاطرنشان کرد: واحدي که در حال حاضر در اين زمينه در پالايشگاه گاز پارسيان وجود دارد، "جداسازي ثقلي هيدروکربن‌ها از پساب‌" (API) است که هيدروکربن‌ها را پس از جداسازي به منظور استفاده مجدد به سيستم باز مي‌گرداند و پساب به حوضچه‌هاي تبخير با ظرفيتي معادل 43 هزار متر مکعب ارسال مي‌شود.
وي درباره مواد موجود در اين پساب اظهار کرد: طي مطالعات، بررسي‌ها و نمونه‌برداري هاي صورت گرفته عمده مواد پساب ترکيبات هيدروکربني، مواد محلول، ترکيبات آهن، ترکيبات بور و مواد جامد معلق بوده است. براي از بين بردن و کاهش اين مواد ابتدا يک سري کارهاي آزمايشگاهي در مقياس bench (روميزي) انجام شده و روش‌هاي مناسب براي کاهش آلودگي‌هاي موجود به دست آمده است.
شکرالله‌زاده با بيان اينکه در اين طرح براي کاهش بار آلي پساب از روش‌هاي شيميايي و فيزيکي استفاده شده است، گفت: روش‌هاي فيزيکي بر مبناي جذب سطحي بر کربن فعال و جداسازي وزني مايعات هيدروکربني و روش‌هاي شيميايي بر مبناي استفاده از اکسيد کننده‌هاي معمول و روش‌هاي اکسيداسيون پيشرفته نظير پراکسيد هيدروژن در کنار اشعه فرابنفش، ازن زني به همراه پراکسيد هيدروژن و فنتون مورد آزمون قرار گرفتند. همچنين براي کاهش ميزان مواد محلول و بور سامانه اسمز معکوس با شرايط خاص و با به کارگيري غشاهاي خاص پيشنهاد شد. با اجراي اين طرح امکان تامين 40 درصد از آب مصرفي پالايشگاه از طريق تصفيه پساب‌هاي صنعتي وجود خواهد داشت
به گفته مجري اين طرح، فرآيند اکسيداسيون پيشرفته هيدروکربن‌ها جهت تصفيه پساب پالايشگاهي در اين طرح براي اولين بار در کشور انجام شده است.
وي در پايان گفت‌وگو تصريح کرد: طرح تصفيه پساب صنعتي مشابه در ديگر پالايشگاه‌هاي نفتي و گازي کشور نيز با توجه به نوع پساب‌هاي صنعتي آنها قابل اجرا است که اين فرآيند به استفاده بهينه از آب و کاهش هزينه‌هاي پالايشگاه‌ها کمک بسزايي مي‌کند.

سوالات و نظرات خود را با ما درمیان بگذارید
 
نام *
 
ایمیل *
 
پیام شما *
سوال امنیتی جمع اعداد 4 و 2
 
   

سوالات کاربران
printerنسخه قابل چاپ
انتخاب رشته حضوری

نرخ مشاوره %30 ارزانتر از بقیه